Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: «η Υπουργός Υγείας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 10:51
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου από την αόριστη απάντηση, που έδωσε η Υπουργός Υγείας, κα. Ξενογιαννακοπούλου Μ., σε αναφορά του Δημάρχου Μαρμαρίου, την οποία κατέθεσε και αφορά στα προβλήματα λειτουργίας του διθέσιου Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η μοναδική μονάδα υγείας στο Δήμο, υπολειτουργεί και τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες κατά την καλοκαιρινή και όχι μόνο περίοδο ταλαιπωρούνται, καθώς περιμένουν επί ώρες να εξυπηρετηθούν από την αγροτική ιατρό, η οποία δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Η Δημοτική Αρχή ζητά να μην υποβαθμιστεί το Περιφερειακό Ιατρείο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση όλων των αρμοδίων προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, όπως εδώ και χρόνια.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της απόσπασης της γενικής ιατρού κατά τις πρωινές ώρες, στο Νοσοκομείο της Καρύστου, στο οποίο εργάζονται αρκετοί ειδικευμένοι και αγροτικοί γιατροί.

Η Υπουργός απάντησε, γενικόλογα, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα δοθεί λύσει στο πρόβλημα, υποστηρίζοντας τα εξής: «Η Γενική Ιατρός, που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαρμαρίου εκτελεί υπηρεσία στο Νοσοκομείο Καρύστου μόνο όταν εφημερεύει συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εφημεριών του, όπως προβλέπεται από την απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών και όχι σε τακτικό πρωινό ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Μετά δε από την εφημερία της στο Νοσοκομείο Καρύστου ακολουθεί η χορήγηση ρεπό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3754/09».

Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «η Υπουργός επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς να προσπαθεί να βρει λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των τουριστών της περιοχής».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.