Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καταγραφή ζημιών στην Κάρυστο

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 11:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στην Κάρυστο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.

Όπως δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας κ. Τσιμπλής Κώστας, εννέα σπίτια κάηκαν, από τα οποία, τα τέσσερα μόνο κατοικούνταν.

Να σημειωθεί ότι χάρη στην άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων που εξακολουθούσαν να παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις έσβησε φωτιά, που εκδηλώθηκε την Τρίτη 24 Αυγούστου, στη θέση Μύλοι.

Στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών του δήμου Καρύστου

Τη στήριξή της στο Δήμο Καρύστου προσφέρει η Δήμαρχος Στυρέων, Σοφία Μούτσου και όπως τονίζει αυτό που προέχει είναι "η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών καθώς και η άμεση αποκατάσταση των εκτεταμένων καταστροφών με έργα και εξοπλισμό που θα γίνουν με κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και όχι η πολιτική εκμετάλλευση της καταστροφής του περιβάλλοντος".

Η κυρία Μούτσου επισημαίνει, ότι είναι άμεση η ανάγκη πρόληψης νέων πυρκαγιών με ενίσχυση και επαγρύπνηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των εθελοντών, άμεσες χρηματοδοτήσεις για κατασκευή έργων στα πρανή για την συγκράτηση του εδάφους στα υψηλότερα σημεία, εκτεταμένων καθαρισμών όλων των ρεμάτων της περιοχής καθώς και αντιπλημμυρικών έργων για τον επερχόμενο χειμώνα.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.