Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος: "Το 'παρών' ισχύει"

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 11:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Εφόσον αποκλειστούν φαινόμενα αντιδικίας και αντιπαλότητας θα ανακοινώσει ενωτικό-διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο

Μετά την ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ ονομάτων υποψηφίων που θα κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη στήριξη του κόμματος, οπότε και είχε ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του κ. Χατζηγιαννάκη στη Σκύρο (κλικ εδω), ήρθε η σειρά της ΝΔ να ανακοινώσει μία πρώτη λίστα με ονόματα υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι η ΝΟΔΕ Ευβοίας με βάση πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Βασίλη Δεμερτζή στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" (κλικ εδω), ήταν έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις "χρισμάτων", εντούτοις, δεν υπήρξε καμία επίσημη δήλωση στήριξης, ούτε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ούτε για τους δήμους της Εύβοιας.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιέσεις που ασκούνται υπέρ συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων και οι οποίες έχουν, όπως φαίνεται προκαλέσει πονοκέφαλο στον πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά.

Σε ό,τι πάντως αφορά την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας η υποψηφιότητα του κ. Θανάση Χειμάρα θεωρείται ήδη δεδομένη και οι συζητήσεις εστιάζονται στο θέμα των επιλογής αντιπεριφερειάρχη.

Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με τον Αντώνη Σαμαρά

Το μεγάλο "αγκάθι" εξακολουθούν να είναι οι δήμοι.

Το αποτέλεσμα δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κόμματος για το δήμο της Χαλκίδας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση, λένε στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο πρώην βουλευτής του Νομού και πρώην διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του, βρίσκεται σε δίλημμα για το εάν θα υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται και κυρίως στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, που με βάση τη δημοσκόπηση, εκτιμά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι θα έπρεπε να διεκδικήσει το νέο μητροπολιτικό δήμο Χαλκίδας.

Οι επαφές και οι συζητήσεις στη Ρηγίλλης συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης έχει κληθεί να μιλήσει με τον πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ανάλογη συνάντηση είχε και ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ισχύει, λοιπόν, το σενάριο εκείνο, που έχει μετατρέψει σε σίριαλ το θέμα της υποψηφιότητας που θα στηρίξει η ΝΔ στην πρωτεύουσα του Νομού, καθώς συνεχώς γίνονται ανατροπές και τη μία ακούγεται το όνομα του Θανάση Ζεμπίλη ως υποψήφιου και την άλλη του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.

Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος είχε δηλώσει "παρών" σε αυτές τις εκλογές δείχνοντας, ότι θα τον ενδιέφερε η ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο ίδιος σήμερα δηλώνει στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας": "το "παρών" ισχύει σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ευρύτερου δήμου και εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες χωρίς αντιδικίες, αντιπαλότητες και δυσαρέσκειες τότε θα ανακοινώσω ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, διαπαραταξιακό, χωρία αποκλεισμούς και όρους.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού ρεύματος με τη συμμετοχή και στήριξη ανεξάρτητων απλών πολιτών και κάθε πολιτικού φορέα σε μία δύσκολη θητεία ενός μεγάλου δήμου, με βασικό κριτήριο το σεβασμό στον πολίτη και σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί"

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναλαμβάνει τη δέσμευση, ότι δεν θα χρειαστεί παράταση της πρώτης θητείας για να φανούν τα αποτελέσματα.
Αυτό που επιθυμεί είναι η λαϊκή εντολή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να συγκρουστούν με όσους τα εκπροσωπούν ή τα δημιουργούν.

Αλλωστε, πλέον, έχει ωριμάσει η κοινωνική συνείδηση για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπιών και σύγκρουσης με το κατεστημένο.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.