Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αθανάσιος Χειμάρας: "το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της Περιφέρειας"

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 11:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Από τη Χαλκίδα ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο Νομάρχης Φθιώτιδας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιος Χειμάρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο "Παλίρροια", παρουσία, βουλευτών, στελεχών και τοπικών παραγόντων της ΝΔ.

Ο κ. Χειμάρας τόνισε ότι ξεκινάει μια κοινή πορεία προκειμένου να ενώσουν τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και να δημιουργήσουν μια Περιφέρεια πρότυπο.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια, επεσήμανε ότι η πρόκληση για την υλοποίηση του οράματος της αιρετής Περιφέρειας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και η εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση, ήταν στοιχεία που βάρυναν στην απόφασή του, να ζητήσει να του δώσουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να υπηρετήσει και το θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο κ. Χειμάρας τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα, με άξια στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις.

Ανθρώπους ικανούς, με πάθος για την Αυτοδιοίκηση, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μετατρέψουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα, γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας και έχουμε τις λύσεις γι' αυτά

Στη πορεία μας αυτή θα κινηθούμε πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τους οποίους εφαρμόζω ο ίδιος όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου πορείας.

άξονας πρώτος: Διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές μας και ιδίως δε σ' αυτές που σχετίζονται με τη διαχείριση των οικονομικών πόρων και τις προμήθειες.

άξονας δεύτερος: Ειλικρίνεια στη συνεργασία με τους φορείς και στην επικοινωνία με τους πολίτες. Καθαρές κουβέντες, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές.

άξονας τρίτος: Αποτελεσματικότητα στο έργο μας, το οποίο θα είναι προϊόν σοβαρής μελέτης και υπεύθυνου προγραμματισμού, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και ανοιχτό διάλογο με τους κατά τόπους φορείς, αλλά και τους πολίτες".

Ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Καλλικράτης τονίζοντας, ότι είναι, ένας νέος θεσμός και στην εφαρμογή του θα προκύψουν, όπως είναι αναμενόμενο, δυσκολίες και προβλήματα, τα οποία πρέπει να τα υπερβούν..

Να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος θεσμός, να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματά του και να αλλάξουν την εικόνα της Περιφέρειας.

Στις προτεραιότητές τους θα είναι:

  • 1) Η ισόρροπη ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές και αναγκαίες υποδομές, που θα συντελέσουν σημαντικά στη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
  • 2) Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα περνούν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση.
  • 3) Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει κυρίως τις νέες και τους νέους, με την αύξηση της απασχόλησης
  • 4) Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
  • 5) Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζει και αντανακλά το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας και αποτελεί το υπόβαθρο της Δημόσιας Υγείας και
  • 6) Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού, αφού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαθέτει εξαιρετικό φυσικό πλούτο, ιστορική μνήμη χιλιετιών και βαριά πολιτιστική κληρονομιά.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.