Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο Κυμάσι το σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι ληστές της Αλονήσου

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 11:16
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο, καθώς την Τρίτη 24 Αυγούστου, οπότε και έγινε η ληστεία, βρέθηκε 6 ναυτικά μίλια νότια της Σκοπέλου φουσκωτό σκάφος, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι επιβαίνοντες.

Το σκάφος αφού αρχικώς ελέγχθηκε από αέρος από ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και ακολούθως από πλωτά που είχαν καταφθάσει στην περιοχή, ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Κυμάσι Μαντουδίου όπου και παραδόθηκε στις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έλεγχο. Σημειώνεται ότι το σκάφος είχε κλαπεί προ διημέρου από περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Στην αρχική φάση καταδίωξης των δραστών συμμετείχε και ο Βαθμοφόρος του Λιμενικού Σώματος Αλοννήσου με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα κατά του οποίου και κατά αστυνομικών οι δράστες έβαλαν με πυροβόλο όπλο χωρίς να τραυματισθεί.

Στις έρευνες, συμμετείχαν εννέα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο και χερσαία μέσα των Λιμενικών Αρχών Β. Σποράδων, Ευβοίας, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής και Αγ. Όρους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.