Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στην Κάρυστο κλιμάκιο του ΚΚΕ

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 11:30
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Στην περιοχή των καταστροφικών πυρκαγιών της Καρύστου βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των αποζημιώσεων, τονίζοντας, ότι στην Εύβοια αλλά και σε άλλες περιοχές από τις πυρκαγιές του 2007 ή και από τις πλημμύρες της μετέπειτα περιόδου, δεν έχουν αποζημιωθεί οι λαϊκές οικογένειες και για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί "ένα μέτωπο πάλης που θα πρωταγωνιστήσει, όπως σε όλη την προηγούμενη περίοδο, το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ήταν σε όλες αυτές τις πυρκαγιές παρόν. Και πέρσι, και πρόπερσι, και φέτος. Και προσπαθεί να συμβάλει όσο γίνεται μαζί με τους κατοίκους της περιοχής στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Κούλα Βρανά, υποψήφια δήμαρχος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία υπογράμμισε πως το βασικό ζήτημα είναι το «ζήτημα της πρόληψης. Να υπάρχουν υποδομές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Η δύναμη της Πυροσβεστικής είναι πολύ μικρή στην Κάρυστο αλλά καλύπτει μια τεράστια περιοχή που φτάνει μέχρι το Αλιβέρι. Δεν υπάρχουν φύλακες σε καίρια σημεία και δρόμους και έτσι είναι πολύ εύκολο στον καθένα, για διάφορους λόγους, να βάλει μία φωτιά. Το ζήτημα είναι πως πρέπει να διατεθούν χρήματα και για την πρόληψη και για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, όπως η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, που έχουν καταστραφεί. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε και την πλήρη αποζημίωση στο 100% των σπιτιών και των περιουσιών που καταστράφηκαν».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.