Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνάντηση Γιώργου Μαρίνου με τους Πρέσβεις των χωρών της Μέσης Ανατολής

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 12:29
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, επισκέφθηκε την Δευτέρα 23 Αυγούστου διαδοχικά τις Πρεσβείες του Ιράν, του Λιβάνου, της Συρίας και τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

Πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρέσβη του Ιράν Μαχντί Χαναρντούστ, την Πρέσβειρα της Συρίας, Χούντα Αλχούμσι, τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαμίρ Αμού Γαζάλε και την επιτετραμμένη της πρεσβείας του Λιβάνου, Ράνια Ελ Αμπντάλα.

Σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν να ενημερωθεί το ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις και να παρουσιάσει τις θέσεις του σχετικά με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους λαούς της περιοχής.

Ο Γιώργος Μαρίνος στην τοποθέτηση του σημείωσε πως, η επίσκεψή τους στις πρεσβείες των παραπάνω χωρών εκφράζει πρώτα απ' όλα την αλληλεγγύη του ΚΚΕ με τους λαούς της περιοχής. "Αλληλεγγύη, που εκφράζεται όλα αυτά τα χρόνια από το Κόμμα μας και το ταξικό εργατικό κι αντιιμπεριαλιστικό κίνημα όχι μόνο στα λόγια, αλλά με συνεχείς και συνεπείς δράσεις".

Πρόσθεσε πως "είναι ανάγκη ο εργατικός - λαϊκός αγώνας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή να αποκτά ενιαία ταξικά, πολιτικά χαρακτηριστικά ώστε να αναπτύσσεται ένα μέτωπο που όχι μόνον θα συγκρούεται με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αλλά ανάλογα και με τις συγκεκριμένες συνθήκες της κάθε χώρας θα αντιμετωπίζει την υποδαύλιση θρησκευτικών, αποσχιστικών και εθνοτικών διαιρέσεων και αντιθέσεων και θα χαράζει την προοπτική για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για το σοσιαλισμό".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.