Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Αρης στα ζώδια

Επιμέλεια σελίδας: Γιώτα Δερμάτη - Κλεωνάκου, αστρολόγος, διαισθητικός σύμβουλος. Αστρολογικές και αριθμολογικές προβλέψεις. Διαισθητική ανάγνωση. Εφαρμογή feng shui power. Τηλ.:22210 80234 Κιν.:6944598401 & 6978582403 - Email:[email protected]

Γενικές Ιδιότητες του Αρη
Ο Πλανήτης Αρης χρειάζεται δυόμισι χρόνια περίπου για να περάσει από όλα τα Ζώδια και μένει στο καθένα λίγο περισσότερο από δύο Μήνες.

Ο Αρης συσχετίζεται με το μυϊκό και το ουρογεννητικό σύστημα, με τους γεννητικούς αδένες, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα νεφρά.

Επίσης με τραυματισμούς από κόψιμο και με εγκαύματα.

Λέξεις κλειδιά των ιδιοτήτων του = Αποφασιστικότητα, αγάπη της ελευθερίας. Ισχυρός ηγέτης. Υπερασπιστής των αδυνάτων. Ρωμαλέα σεξουαλικότητα. Επιθετικός, ευερέθιστος, βίαιος, ριψοκίνδυνος, επιπόλαιος βιαστικός.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ο Αρης στον Κριό
Ο Αρης μέσα στο Ζώδιο του Κριού δίνει ισχυρή ώθηση στο άτομο για ανάληψη πρωτοβουλιών. Το κάνει να είναι εξαιρετικά δραστήριο και συχνά με πνευματικά ενδιαφέροντα. Αγαπάει την ανεξαρτησία και την ειλικρίνεια αλλά ταυτόχρονα έχει και μια ροπή προς τα ατυχήματα από βιασύνη. Πρέπει να ελέγχει τον παρορμητισμό και την επιθετικότητά του.

Ο Αρης στον Ταύρο
Η θέση αυτή συμβάλει στη σταθερότητα που πλησιάζει την ισχυρογνωμοσύνη. Το άτομο εργάζεται σκληρά κι επίμονα και δείχνει σημαντικές πρακτικές ικανότητες. Η θέση αυτή του Αρη ασκεί ισχυρή επίδραση στα οικονομικά και μπορεί το άτομο να κερδίζει πολλά μετά από σκληρή εργασία αλλά ταυτόχρονα γίνεται σπάταλο και σε αυτό πρέπει να βοηθάει και η θέση του Πλανήτη για εξισορρόπηση.

Ο Αρης στους Διδύμους
Η πνευματική δραστηριότητα του ατόμου είναι τονισμένη αλλά μπορεί να υπάρχει νευρικότητα και τάση για σπατάλη δυνάμεων. Πρέπει να αναπτυχθεί με προσοχή η ικανότητα συγκέντρωσής του. Είναι άτομο με διανοητική και σωματική ζωντάνια και πολύ ομιλητικό. Μερικές φορές δείχνει ή θαυμάζει σε άλλους μια ικανότητα στο γράψιμο. Ποικιλία και αλλαγές στην απασχόληση είναι απαραίτητα. Μπορεί όμως να λείπει η υπομονή και να μένουν μισοτελειωμένες οι δουλειές χωρίς να υπάρχει πρόοδος.

Ο Αρης στον Καρκίνο
Η θέση αυτή έχει την τάση να ενθαρρύνει έναν υψηλό βαθμό συναισθηματισμού που χρειάζεται σταθεροποίηση με ενσυνείδητη προσπάθεια. Οι εντάσεις δύσκολα χαλαρώνονται και προκαλούν συχνά στομαχικές και νευρικές διαταραχές. Πρωτοτυπία ανεξαρτησία και αισθησιασμός είναι πολύ τονισμένα αυτά του τα χαρακτηριστικά. Η θέση αυτή γεννάει συχνά πολύ ισχυρή επιθυμία για σπίτι και οικογένεια.

Ο Αρης στο Λέοντα
Ενθουσιασμός και συναίσθηση του σκοπού είναι οι καλύτερες αρετές του Αρη στον Λέοντα. Η πλούσια φιλοδοξία του συνδυασμένη με τον έμφυτο ενθουσιασμό του μπορεί ν αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη. Αρνητικές ενδείξεις είναι ο υπερβολικός ενθουσιασμός και η τάση του προς τον κομπασμό. Μεγαλοψυχία στοργή και ειλικρινής αποστροφή προς τη μικροπρέπεια είναι συνηθισμένες αρετές. Κοινωνικός χαρακτήρας χαίρεται τη συναναστροφή.

Ο Αρης στην Παρθένο
Όσα άτομα γεννιούνται με τον Αρη στην Παρθένο είναι ικανοί στην εργασία τους αλλά στην καλύτερη περίπτωση έχουν ανάγκη να τους διευθύνουν. Είναι συχνά φιλόδοξοι αλλά μερικές φορές καθόλου συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Μπορεί να υποφέρουν από στομαχικές ή δερματικές παθήσεις αποτέλεσμα άγχους και υπερκόπωσης. Τα άτομα αυτά στεναχωρούνται υπερβολικά ακόμα και για μικροπράγματα. Μερικές φορές η απορρόφηση τους από ασήμαντες λεπτομέρειες κάνει το άτομο αυτό να χάνει την ουσία από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η πρακτική ικανότητα είναι μεγάλη συνδυασμένη με εφευρετικότητα. Γενικά έχει την τάση πολυάσχολου ατόμου.

Ο Αρης στο Ζυγό
Οι μεταπτώσεις της ενεργητικότητας του κάνουν μερικές φορές το άτομο να γίνεται νωθρό και ίσως και παράφορο. Κάνει κάθε προσπάθεια για να συνάψει ερωτικές σχέσεις και εξαντλεί όλη του την πειστικότητα για να το πετύχει. Στην πραγματικότητα μια εριστική προσπάθεια το υποκινεί στο να προσπαθεί να πείσει. Ερωτεύεται πολύ γρήγορα και πολύ συχνά και αποκτά έτσι πικρή πείρα αλλά μερικές φορές το πάθημα δεν του γίνεται μάθημα.

Ο Αρης στο Σκορπιό
Η θέση αυτή του Αρη χαρίζει βαθιά αισθήματα. Αν κατορθωθεί να αναπτυχθούν θετικά αποτελούν αληθινή δύναμη. Αν όμως η ενεργητικότητα και τα αισθήματα του μπλοκαριστούν η αρνητική πλευρά μπορεί να αποδεχτεί επικίνδυνη βγάζοντας σκληρότητα ζήλια και εκδικητικότητα. Επίσης το άτομο αυτό έχει μια τάση προς τον μυστικισμό. Ροπή του προς τα εκλεκτά φαγητά και ποτά μερικές φορές με υπερβολή ίσως σαν αντιστάθμισμα σε αισθηματικές απογοητεύσεις ή σε αδυναμία του ατόμου να εκφράσει θετικά τα αισθήματά του.

Ο Αρης στον Τοξότη
Κομπασμός συνδυασμένος με νεανική ενεργητικότητα και έντονη διανοητική δραστηριότητα. Δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για νέους διαρκώς στόχους. Μερικές φορές το άτομο έχει ακραίες ιδέες πέρα από την κοινή αντίληψη. Δύσκολα διαχωρίζονται στο άτομο αυτό η πρακτική δράση κι ο ενθουσιασμός και πηγαίνουν και τα δυο μαζί όταν ο Αρης είναι σε αυτό το Ζώδιο. Οι απόψεις του συχνά απομακρύνονται από τις καθιερωμένες και συμβατικές. Ο σκεπτικισμός και το θάρρος είναι συνηθισμένες αρετές του.

Ο Αρης στον Αιγόκερω
Η έντονη δραστηριότητα του ατόμου αυτού κατευθύνεται προς την πραγματοποίηση σκοπών στη ζωή με μεγάλη επιτυχία συχνά ίσως και φιλοδοξία που θα επικρατήσει ίσως και αποκλείοντας κάθε τι άλλο. Η επιτυχία θα είναι σημαντική τόσο από άποψη δημοσιότητας όσο και από οικονομική. Το άτομο αυτό χρησιμοποιεί προσεκτικά και εποικοδομητικά τις δυνάμεις του. Δεν ανέχεται τη σπατάλη και τη μικρότητα. Έχει τάση για εξουσία και δύναμη που μπορεί μερικές φορές να ξεφεύγει από τα χέρια του.

Ο Αρης στον Υδροχόο
Αν και παρορμητικό το άτομο είναι συνήθως αποφασισμένο να επιτύχει τους σκοπούς του. Θεωρεί την ελευθερία του πολύτιμο αγαθό. Οι πνευματικές του ικανότητες το οδηγούν προς την επιστήμη. Είναι πολύ πιθανές αστάθμητες ενέργειές του που μπορεί να δημιουργούν ζητήματα με τους φίλους του. Όταν υπάρξει ανάγκη οι αντιδράσεις του είναι άμεσες και ωφέλιμες. Το πρωτοποριακό πνεύμα του Αρη εδώ μπορεί να εκδηλώνεται με αγώνες ελευθερίας για το καλό των άλλων. Η αισθηματική πλευρά του Αρη δεν συμβιβάζεται με τον ορθολογισμό ή την απρόσωπη στάση του Υδροχόου και είναι πιθανή κάποια δυσαρμονία στην αισθηματική του ζωή.

Ο Αρης στους Ιχθύς
Το άτομο εδώ αισθάνεται έντονη ψυχική ανάγκη να εργάζεται για τους άλλους ακόμα και με αυταπάρνηση. Στην καλύτερη περίπτωση η ενεργητικότητα του Αρη στους Ιχθύς μπορεί ν' αποδώσει θαυμάσια αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή αλλά είναι απαραίτητη και η πρακτική του ικανότητα για να αξιοποιηθεί απόλυτα αυτή η ευνοϊκή θέση. Αν λείπει όμως η πρακτική δύναμη η ενεργητικότητά του σπαταλιέται μέσα στην ακαταστασία και τη σύγχυση.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.