Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουρισμού

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010, 11:38
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

"Η σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου, θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει τροχοπέδη για το επιχειρείν στον τουρισμό, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για τουριστική ανάπτυξη".

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Τουρισμού Καρύστου αντιδρώντας με τη σειρά του στο ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ Καρύστου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Καρύστου, ουσιαστικά, θα υποβαθμίσει ολόκληρο το Νότιο τμήμα της Ευβοίας αφού σταθμοί εξυπηρέτησης θα υπάρχουν πλέον μόνο στο Βόρειο και Κεντρικό τμήμα! Κατ' επέκταση, μια τέτοια ενέργεια θα συμβάλλει στην επιχειρηματική συρρίκνωση του 2ου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας!

Είναι απαράδεκτο, στη σημερινή ηλεκτρονική εποχή, οι πολίτες της Νοτίου Ευβοίας, για την διεκπεραίωση μιας απλής συναλλαγής, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας και του κακού οδικού δικτύου, να υποχρεώνονται σε πολύωρο ή ακόμα και σε 2ήμερο ταξίδι ως την Χαλκίδα ή την Κύμη, χάνοντας σημαντικό χρόνο από την εργασία τους επιβαρυνόμενοι μάλιστα με πρόσθετα έξοδα!!

Για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων που έχει ανάγκη η περιοχή μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υγιής λειτουργία, η αποτελεσματικότητα και η άρση των εμποδίων στις συναλλαγές με το Δημόσιο τομέα.

Στην περίπτωση μας, απαιτείται η ΔΟΥ Καρύστου να παραμείνει στην περιοχή και να επανδρωθεί με επιπλέον προσωπικό έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν στο βέλτιστο οι φορολογούμενοι, οι επιχειρήσεις και το κοινό".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.