Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σε τρεις μήνες θα αρχίσουν οι επισκευές στο τμήμα επειγόντων στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010, 11:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Τα προβλήματα δυστυχώς δεν λείπουν από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όπου η πραγματικότητα δείχνει πως επί της ουσίας τα Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα νοσούν λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, των κενών θέσεων αγροτικών γιατρών, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν και είναι αβέβαιο το μέλλον της παράτασής τους, λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων και μίας σειράς άλλων λειτουργικών προβλημάτων.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί πολίτες και φορείς να διαμαρτύρονται με ανάλογα παραδείγματα και στην Εύβοια.

Πρόσφατα η πυρκαγιά στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου πρόσθεσε νέα προβλήματα.

Σε επικοινωνία του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας επισημάνθηκε ότι οι εργασίες για την επισκευή του χώρου όπου αντιμετωπίζονταν τα επείγοντα περιστατικά προσδιορίζονται για το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς απαιτείται η εκπόνηση μελέτης.

Μέχρι να γίνει η επισκευή ένας χώρος στο Κέντρο Υγείας μετατράπηκε προσωρινά σε τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ο Διευθυντής διαβεβαίωσε ότι τα υπόλοιπα ιατρεία λειτουργούν κανονικά, ωστόσο, επικεντρώθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου. "Δεν έχουμε βάρδιες όλο το 24ωρο" - είπε- και πρόσθεσε ότι δημιουργούνται προβλήματα και λόγω παλαιότητας του ασθενοφόρου το οποίο πολύ συχνά ακινητοποιείται λόγω βλαβών.

Σημαντική είναι η ανάγκη για τοποθέτηση δύο έως τριών επιπλέον ιατρών στο παθολογικό τμήμα.

Αυτό που ζητάει το ίδιο το προσωπικό και η τοπική κοινωνία είναι να οργανωθεί το Κέντρο Υγείας του Μαντουδίου περισσότερο, καθώς είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά στις αλλαγές που θα επέλθουν στον υγειονομικό χάρτη της χώρας υποστήριξε, ότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημα καμία πληροφόρηση για τις αλλαγές ή για το αν τίθεται ζήτημα κατάργησης η μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ενδεχομένως κτιριακά τα Κέντρα Υγείας να υπαχθούν στους δήμους.

Όσον αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων συζητείται η περίπτωση μετατάξεων από άλλους οργανισμούς σε θέσεις διοικητικού προσωπικού κυρίως.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.