Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανένδοτα τα σωματεία Λαϊκών Αγορών Εύβοιας. Αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση για μεταφορά της λαϊκής του Σαββάτου.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010, 16:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Αλυτο παραμένει το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Τα μέλη των σωματείων λαϊκών αγορών Εύβοιας έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους, μη αποδεχόμενοι να μεταφερθούν στις οδούς που έχουν προταθεί.

Από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν δημιουργηθεί δύο αντίπαλα στρατόπεδα που βρίσκονται σε "θέση μάχης", λόγω του ότι οι συμμετέχοντες στη λαϊκή του Σαββάτου εμφανίζονται ανένδοτοι στο να αποδεχτούν να μετακινηθούν στις νέες οδούς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Η παραίτηση, άλλωστε, του πρώην αντινομάρχη, κ. Ξυγκόγιαννη με αιχμή του δόρατος την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και τα όσα είχαν γίνει εν αγνοία του, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί απόδειξη της πίεσης που ασκείται και των προβλημάτων επίλυσης μιας ιδιάζουσας περίπτωσης, που αφορά στη λειτουργία γενικότερα των λαϊκών αγορών.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο πρόεδρος του σωματείου εμπόρων προϊόντων γης και θάλασσας, κ. Γιαννούκος δήλωσε:

"Αν πάμε στα σημεία που έχουν υποδείξει τότε η λαϊκή είναι τελειωμένη. Έτσι, καλύτερα να την κλείσουμε μόνοι μας. Έχουμε αποφασίσει να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο, είτε θα μας επιτρέψουν να στήσουμε τους πάγκους, είτε όχι.

Ο νέος χώρος δεν μας εξυπηρετεί. Θα μπορούσαν να είχαν αποδεχτεί τις προτάσεις μας για μεταφορά της λαϊκής στην οδό 25ης Μαρτίου, για ένα χρόνο, όπως και στην οδό η οποία βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο, όπου δεν υπάρχουν πυλωτές και είναι χαμηλής δόμησης".

Ο κ. Γιαννούκος διευκρίνισε ότι είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή το διάλογο για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς με δεδομένο το γεγονός ότι από το νέο έτος η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα η δημοτική κοινότητα, που ακόμα δεν έχει συσταθεί, θα κληθεί να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Τόνισε, επίσης, ότι προκαλεί ερωτηματικά, το γεγονός, ότι η απόφαση της Νομαρχίας, ενόψει Καλλικράτη, υλοποιείται τέλος του μήνα τη στιγμή που, όπως ανέφερε "το μαγαζί κλείνει και ο δήμος θα λάβει εκ νέου απόφαση" κάτι που σημαίνει περαιτέρω καθυστέρηση και διερωτήθηκε: "Αυτό δεν είναι πονηρό;".

Όσο για το τι θα φέρει ο νέος χρόνος ο κ. Γιαννούκος δήλωσε, ότι η περαιτέρω στάση τους θα καθοριστεί από τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Φάνηκε, πάντως, πως δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.