Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδηλώσεις από τη Μητρόπολη Χαλκίδας για την εορτή των Χριστουγέννων

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, 15:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν στη Χαλκίδα εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Μητρόπολη.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ και στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει επίκαιρα η κ. Αναστασία Πρωτογήρου, Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων.

Παράλληλα, θα εκφρασθούν συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Χορωδίας, οι οποίοι πέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας κατά το τρέχον έτος 2010, συμπλήρωσαν δεκαετή συμμετοχή ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς.

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Χαλκίδος, θα λάβει χώρα εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των γερόντων, από τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, χορωδία από αρχαρίους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επίκαιρους Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ επίκαιρα θα μιλήσει ο Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τρίκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγόυ Δημητρίου.

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της πόλης.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.