Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνάντηση Συμεών Κεδίκογλου με την Υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Χαλκίδας

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 11:51
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με αφορμή το γεγονός της 15ης Δεκεμβρίου, όπου η ΔΕΗ προχώρησε σε ολιγόωρη διακοπή ρεύματος στο ΤΕΙ Χαλκίδας, ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου συνάντησε την υπουργό Παιδείας και ήλθε σε επαφή με φορείς του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκε, το ΤΕΙ Χαλκίδας οφείλει στη ΔΕΗ λογαριασμούς του 2008 και 2009, τη στιγμή που το αποθεματικό του είναι δύο φορές μεγαλύτερο της επιχορήγησης που λαμβάνει.

Σε ερώτηση του βουλευτή προς τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Παπάζογλου για την καθυστέρηση στην υπογραφή της τροποποίησης του προϋπολογισμού, που έχει καταθέσει το ΤΕΙ, ο ειδικός γραμματέας ανέφερε, ότι αυτές έγιναν με τρόπο μη σύννομο, καθώς για παράδειγμα, το κόστος για επισκευές που έπρεπε να καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η διοίκηση το άντλησε από τον τακτικό προϋπολογισμό αλλάζοντας αντίστοιχους κωδικούς κονδυλίων.

Παράτυπη επίσης είναι και η σύνθεση του Συμβουλίου του ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη από το Μάιο ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών για τρία ΤΕΙ πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και το ΤΕΙ Χαλκίδας, ο οποίος έχει καθυστερήσει λόγω φόρτου εργασίας των ελεγκτών, σύντομα, ωστόσο, αναμένεται το πόρισμα.

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε να επιτευχθεί πλήρης διαφάνεια και να πέσει άπλετο φως στα θέματα διοίκησης και οικονομικών του ΤΕΙ, και να τιμωρηθούν, αν βρεθούν υπεύθυνοι κακοδιαχείρισης από τον προγραμματισμένο έλεγχο.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.