Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χωρίς ρεύμα το ΤΕΙ Χαλκίδας

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 12:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει "την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προχώρησε η ΔΕΗ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου κόβοντας το ρεύμα από το ΤΕΙ της Χαλκίδας και αφήνοντας στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση και εργαστήρια 10.000 σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένων και των 300 περίπου σπουδαστών που ζουν στην Εστία και που δε μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους".

Δηλώνουν, ότι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών που απάντησαν άμεσα με συλλαλητήριο στους δρόμους της Χαλκίδας.

Σε σχετική ανακοίνωση- καταγγελία υπογραμμίζεται ότι "το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο και έρχεται την ίδια ώρα που στη Βουλή η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα που καταστρέφει τη ζωή της εργατικής τάξης, γενικεύει τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα περιστατικά κοψίματος του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του νερού σε άνεργους, σε δεκάδες εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων.

Επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο η κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ είναι πολιτικές συνεχούς υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ που στόχο έχουν την πλήρη εμπορευματοποίηση του τομέα της Παιδείας, τη λειτουργία των Ιδρυμάτων σαν επιχειρήσεις. Αυτές οι πολιτικές έχουν άμεση επίπτωση στο αν και στο πως μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών."

Καλούν τέλος, τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και παράλληλα να περάσουν στην αντεπίθεση.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.