Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία-Ορχήστρα Νέων της Μητρόπολης Χαλκίδας

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 12:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη μουσική εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα "Μουσικής Παιδείας" της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.

Στην Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, πολλοί εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεως και του Νομού και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση.

Ομιλήτρια ήταν η κ. Αναστασία Πρωτογήρου, Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων και συνεργάτιδα της Μητρόπολης, η οποία αναφέρθηκε στην αξία του γεγονότος της Γέννησης του Χριστού για τη ζωή του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα.

Στο τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την ομιλήτρια κ. Πρωτογήρου, το Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τους μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Αννα Ροδά, ιδιαιτέρως δε τη Γενική Υπεύθυνο της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια - Θεολόγο, η οποία με νεανική διάθεση φροντίζει πάντοτε για την άψογη διοργάνωση και λειτουργία της Χορωδίας, καθώς και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ' αυτήν.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.