Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

61 μήνες και 12.769.000 ευρώ για την κατασκευή του Νομαρχιακού Μεγάρου

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 12:19
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια του νέου κτιρίου στέγασης των υπηρεσιών της Εύβοιας παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου.

Ο Νομάρχης Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίηση του έργου και προέτρεψε εργαζόμενους και πολίτες να το προστατέψουν από φθορές και καταστροφές.

Στην ομιλία του ο κ. Μπουραντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί παραδίδεται και επίσημα σε χρήση ένα σύγχρονο, όπως είπε, και ιδιαίτερα λειτουργικό κτίριο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ιστορικό της κατασκευής του Νομαρχιακού Μεγάρου και στον αγώνα που ξεκίνησε πριν από 40 περίπου χρόνια, όταν απαλλοτριώθηκε η έκταση και τροποποιήθηκε το σχέδιο για να επιτρέπεται η κατασκευή του και στη συνέχεια κατά την πρώτη θητεία τους το 1995 με το αίτημά τους προς το υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση της έκτασης.

Αφού έκανε ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι την υλοποίηση του στόχου της κατασκευής του κτιρίου και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι πρόθεσή τους ήταν να μη κατασκευάσουν ένα πολύ μεγάλο κτίριο, με σκοπό να μην επιβαρυνθεί η περιοχή.

Για αυτό το λόγο δεν εξάντλησαν τον συντελεστή δόμησης, αξιοποιώντας μόνο το 60% του συντελεστή κατασκεύασαν ένα κτίριο με σκοπό να εξυπηρετούνται εύκολα και απλά οι πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουραντάς τόνισε ότι το Αμφιθέατρο, που περιλαμβάνεται στους χώρους του κτιρίου, αποτελεί μία ξεχωριστή υποδομή για την πρωτεύουσα του Νομού στη Χαλκίδα, καθώς κάλυψε μία σημαντική ανάγκη.

Συγκεκριμένα είπε: "Με τη λειτουργία αυτού του Αμφιθεάτρου και με την αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μαζί με το θέατρο Παπαδημητρίου και τις αίθουσες των Ξενοδοχείων που υπάρχουν στην πόλη μπορούμε να φιλοξενήσουμε σημαντικά Συνέδρια γεγονός που θα ωφελήσει ιδιαίτερα την οικονομία του Νομού.

Με την ευκαιρία, θα έλεγα ότι πρέπει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βγεί εκτός της Πόλης κάτι που έχει ζητηθεί από την ίδια και ο χώρος να αξιοποιηθεί μαζί με το θέατρο Παπαδημητρίου για να έχουμε ακόμα ένα σημαντικό χώρο Πολιτισμού και Συνεδρίων.

Αυτό φυσικά είναι θέμα του Δήμου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην απόκτηση χώρου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτός του κέντρου της πόλης".

Χρόνος και κόστος κατασκευής

Ο χρόνος που χρειάστηκε για την κατασκευή του κτιρίου είναι 67 μήνες, από τους οποίους οι 21 μήνες ήταν η εμπλοκή στο ΣτΕ μετά από προσφυγή ομάδας πολιτών.

Η συνολική δαπάνη του έργου μαζί με τις αναθεωρήσεις των τιμών από την καθυστέρηση, το Φ.Π.Α και την πεζογέφυρα έφτασε στα 12.769.000 €

Το κτίριο με το Αμφιθέατρο με το Φ.Π.Α. και τις αναθεωρήσεις στοίχισε 12 εκ. € και η πεζογέφυρα 646.000 €. Με μία συμπληρωματική Σύμβαση έφτασε στις 767,8 χιλ. € και το γενικό σύνολο, όπως προαναφέρθηκε είναι 12.769.000 €.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.