Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να διασφαλιστεί η έκταση για το Νοσοκομείο Χαλκίδας ζητά ο Συμεών Κεδίκογλου

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στο θέμα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας επανέρχεται ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου καταθέτοντας νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη διασφάλιση της έκτασης και την απόφαση να καταβληθούν πέντε εκ. ευρώ.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει:

"Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ένα έργο ζωής για την περιφέρεια και την Εύβοια, το οποίο, υπενθυμίζω, έχει εξαγγελθεί από δύο προηγούμενους πρωθυπουργούς, τον κ. Σημίτη και τον κ. Καραμανλή αλλά και από τη δική μας κυβέρνηση προεκλογικά.

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον μας και μετά από ένα ιστορικό, στο οποίο δεν είναι χρήσιμο να αναφερθώ εκ νέου, καταλήξαμε, τον Ιούλιο του 2010, στην απόφαση το Υπουργείο Οικονομικών να πληρώσει το τίμημα των περίπου πέντε εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να διασφαλιστεί η έκταση για την ανέγερση του νοσοκομείου. Συμπληρωματικά, έχουν ήδη δεσμευθεί τριάντα εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου.

Από τις 27 Μαρτίου του 2009, το ελληνικό δημόσιο μέσω της ΔΕΠΑΝΟΜ έχει υπογράψει σύμβαση με την κοινοπραξία Ακτωρ ΑΤΕ και Ιμεκ Ελλάς Α.Ε. για την κατασκευή του έργου, που όμως δεν μπορεί να αρχίσει, όσο υπάρχει η παρούσα εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με το νόμο 3669 του 2008, περί κατασκευής δημοσίων έργων, με τον οποίο γίνεται η κωδικοποίηση των ν. 1418/84 και 609/84, ο εργολάβος δικαιούται αποζημίωση για θετικές ζημίες όσο δεν εκτελούνται οι εργασίες.

Δεδομένης μάλιστα της διάρκειας της καθυστέρησης, έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό αποζημίωσης που δικαιούται βάσει νόμου ο ανάδοχος.

Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, θεωρώ όμως ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε ανάδοχο για έργο που δεν εκτελεί λόγω δικών μας καθυστερήσεων.

Παρακαλώ δείτε το θέμα με την ευαισθησία που σας διακρίνει, καθώς πρόκειται για ένα έργο ζωής για το νομό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός:

Πώς διατίθεται να δράσει το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα της διασφάλισης του οικοπέδου για το Νοσοκομείο Χαλκίδας";


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.