Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παρεμβάσεις βουλευτών για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 12:22
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ερώτηση Περλεπέ για τις θέσεις εργασίας στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης.

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης και το μέλλον του εργοστασίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και ο Διαχειριστής του εργοστασίου κ. Μ. Κρίθαρης.

Η κυρία Περλεπέ υπογράμμισε "πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην κλείσει το εργοστάσιο" και ζήτησε από τον Υπουργό "να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση".

Μετά τη συνάντηση η βουλευτής δήλωσε ότι "συνεχίζει να αγωνίζεται και να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική και να διεκδικεί τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, η ύπαρξη του οποίου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή".

Επαφές Συμεών Κεδίκογλου στην Κύμη για την Ηλεκτρομηχανική και το Νοσοκομείο

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους για το μέλλον της εταιρίας.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Ο κ. Κεδίκογλου τους ενημέρωσε για τις δράσεις του σε σχέση με το νοσοκομείο και παράλληλα ενημερώθηκε εκ νέου για τα προβλήματα συνολικά και ειδικότερα για την έλλειψη προσωπικού και την κατάσταση στις μονάδες τεχνητού νεφρού.

Ο Μαρκόπουλος για το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Μαρκόπουλος Κώστας σχετικά με το μέλλον της εταιρείας Ηλεκτρομηχανική Κύμης και των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Πρόθεση της κυβέρνησης, που παράλληλα αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του 2011, είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), που μεταξύ των πέντε θυγατρικών τους εταιρειών, είναι και η Ηλεκτρομηχανική Κύμης.

Η εταιρεία αυτή είναι εξειδικευμένη στην κατασκευή κρανών, αλεξίσφαιρών γιλέκων, και ειδικού τύπου ρουχισμό, κατεξοχήν για στρατιωτική χρήση. Ο δε διαχειριστής της εταιρείας, που τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, διαβεβαίωνε ότι αν δεν έφερνε δουλειές στην εταιρεία, θα παραιτείτο.

Ερωτάται ο κος Υπουργός:

  • 1. Εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και για τις θυγατρικές της ΕΑΣ, όπως την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, με ποιό τρόπο, με ποιό τίμημα, και με ποιό χρονοδιάγραμμα πρόκειται να γίνει αυτό;
  • 2. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, διασφαλίζονται για τη μελλοντική κατάσταση οι θέσεις των εργαζομένων, με μετατάξεις και με βάση το υφιστάμενο καθεστώς εργασίας τους και τον τόπο διανομής τους";


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.