Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σήκωσε το "γάντι" ...ο Δημήτρης Πιπεργιάς

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ η εσωκομματική γκρίνια που προκάλεσε η ήττα στις δημοτικές εκλογές και πολλά μέτωπα έχουν ανοίξει. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο ενωτικός προσανατολισμός που επιχειρείται μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η τελευταία αντιπαράθεση που προκλήθηκε με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση του συνδυασμού "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" με επικεφαλής τον κ. Παπαναστασίου Δημήτρη, ο οποίος φωτογράφισε συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνο της ήττας.

Το "γάντι" που πέταξε ο κ. Παπαναστασίου σήκωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πιπεργιάς Δημήτρης, δίνοντας απάντηση και συνιστώντας να αναζητήσουν τις ευθύνες της ήττας στις προσωπικές στρατηγικές που ακολούθησαν.

Ο κ. Πιπεργιάς προέβη στο εξής σχόλιο: "Θα συνιστούσα στους «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» να αναζητήσουν τις ευθύνες για την ήττα της δημοκρατικής παράταξης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις προσωπικές στρατηγικές που ακολούθησαν και στην επιμονή τους για ανεξάρτητη-διασπαστική κάθοδο. Ο καταλογισμός ευθυνών στα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ επειδή εφάρμοσαν τις αποφάσεις του κόμματος τους -όπως είχαν υποχρέωση- προκαλεί τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και είναι επιζήμια, όπως έχει αποδειχτεί στην περίπτωση της Κύμης, για την δημοκρατία, τον συντεταγμένο διάλογο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η μελέτη-ανάλυση των αποτελεσμάτων σε α' και β' γύρο κατά Καποδιστριακό Δήμο και ανά χωριό καταδεικνύει περίτρανα την ανάγκη ενότητας του ΠΑΣΟΚ, καταρρίπτει τα αίολα και σαθρά επιχειρήματά τους και αποκαλύπτει πως η λασπολογική -διχαστική, για την δημοκρατική παράταξη, τακτική τους- δυστυχώς συνεχίζεται με την αισχρή και κατάπτυστη ανακοίνωσή τους- αποτελεί συνειδητή επιλογή με απώτερους στόχους.

Στον ολισθηρό κατήφορο που διάλεξαν δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω."

Σχετικό θέμα:

  • Τους υπεύθυνους της ήττας στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου φωτογραφίζει ο Δημήτρης Παπαναστασίου www.servitoros.gr/news/view.php/31303/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.