Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: "Το Υπουργείο Παιδείας περιφρονεί την ύπαρξη αδιόριστων γυμναστών και απαξιώνει το θεσμό των αθλητικών σχολείων"

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρεται στις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στα ολοήμερα σχολεία, κυρίως στις θέσεις γυμναστών, τρεις μήνες μετά την έναρξη της φετινής διδακτικής περιόδου, "με ευθύνη -όπως υπογραμμίζει- του Υπουργείου Παιδείας".

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι "ο σχολικός αθλητισμός, βασικός πυλώνας του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται υπό κατάρρευση". Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην καταγγελία για την κάλυψη των κενών θέσεων γυμναστών, με διορισμό αναπληρωτών δασκάλων σε οργανικές θέσεις που προβλέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κάνει λόγο για "περιφρόνηση της ύπαρξης χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία" και "για απαξίωση του θεσμού των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης"

Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Σε ολόκληρη την επικράτεια παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό των πτυχιούχων φυσικής αγωγής. Παρά τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες για τις ελλείψεις στα ολοήμερα σχολεία στην Εύβοια, ακόμα και σήμερα τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα παραμένει στάσιμο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Ο σχολικός αθλητισμός, βασικός πυλώνας του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται υπό κατάρρευση καθώς τα ΤΑΔ δεν λειτουργούν.

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, στο ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων γυμναστών, διόρισαν και τοποθέτησαν (την 16η-11-2010) με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας αναπληρωτές δασκάλους σε οργανικές θέσεις που προβλέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.

Τρεις δάσκαλοι σε θέσεις γυμναστών για τα «πιλοτικά ολοήμερα σχολεία διευρυμένου ωραρίου» του 9ου Χαλκίδας και της Δροσιάς!! Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, ή το μάθημα της φυσικής αγωγής δεν γίνεται καθόλου ή το κάνουν δάσκαλοι όπως αποδεικνύεται.

Περιφρονείτε την ύπαρξη χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους, από αυτούς των άλλων κλάδων και να απαξιώνεται την λειτουργία και τον θεσμό των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης ενώ παράλληλα υποβαθμίζετε τον θεσμό του «πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου» το οποίο οι ίδιοι δημιουργήσατε. Από τη μια προσβλέπουμε σε ψηφιακές καινοτομίες με προσανατολισμό στο μέλλον και από την άλλη οπισθοδρομούμε με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα προς το παρελθόν, υιοθετώντας εκπαιδευτικές πρακτικές βγαλμένες από το χρονοντούλαπο εις βάρος ενός πολύ ζωτικού τομέα της εκπαίδευσης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κα. Υπουργός:

  • 1. Τι σκοπεύετε να πράξετε άμεσα για την λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης;
  • 2. Η συγκεκριμένη τακτική του Υπουργείου μέχρι σήμερα είναι οιωνός για το οριστικό κλείσιμο των ΤΑΔ;
  • 3. Τι θα κάνετε με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία στην ειδικότητα της Φυσικής Αγωγής";

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.