Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Για "...κοντόφθαλμους προεκλογικούς σχεδιασμούς" καταγγέλλει ο Μπαζιώτης το Χασάνδρα

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010, 17:29
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

"...Όποιος δεν θέλει να χτυπήσει το γαϊδούρι χτυπάει το σαμάρι...". Με το σχόλιο αυτό απαντά ο δήμαρχος Μεσσαπίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κ. Μπαζιώτης, στην αγωγή του συλλόγου "Γαία" εναντίον της ΔΕΥΑΜ και του ίδιου για το πρόβλημα του νερού στη Μεσσαπία. Ο δήμαρχος κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Χασάνδρα, ότι εκμεταλλεύεται την υπόθεση του νερού για προεκλογικούς λόγους, ενώ έχει καταστρέψει το λαό της περιοχής, από την οποίο ζητά την ψήφο του. Αναλυτικά ο κ. Μπαζιώτης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Είναι σε όλους γνωστό ότι το πόσιμο νερό προέρχεται από τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα. Επομένως η ποιότητα του πόσιμου νερού εξαρτάται απολύτως και άμεσα από την οικολογική και χημική κατάσταση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων. Στο βαθμό λοιπόν που η οικολογική και χημική κατάσταση των ως άνω υδάτων είναι κακή, αυτό αντανακλάται όπως είναι φυσικό στο πόσιμο νερό του οποίου η διανομή είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τελευταία έχει την υποχρέωση να διαθέτει τις εγκαταστάσεις εκείνες που θα εξασφαλίζουν υγιεινό και καθαρό πόσιμο νερό υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τέτοια είναι τα επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα από τα οποία αντλείται.

Η αποκλειστική ευθύνη για την καλή οικολογική και χημική κατάσταση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων ανήκει στο ΥΠΕΚΑ και στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών. Αυτό προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία.

Επειδή τόσο το ΥΠΕΚΑ όσο και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση που υπέχουν από την νομοθεσία, ο Δήμος Μεσσαπίων προέβη σε τρεις ενέργειες: Πρώτον, κατέθεσε προσφυγή εναντίον του ΥΠΕΚΑ για την μη ανάληψη δράσης σχετικά με την πρόληψη και την αποκατάσταση των ρυπασμένων εδαφών και υδάτων της περιοχής μας σύμφωνα με την οδηγία 2004/35/ΕΚ για την περιβαλλοντική ευθύνη και το ΠΔ 148/2009, καθώς και την μεταφορά 4.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως εντός 24 ωρών (Μήπως το είδε κανείς κάτοικος και δεν το μάθαμε εμείς;). Δεύτερον, κατέθεσε αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εκ μέρους της Ελλάδος. Τρίτον ανάλογη αναφορά κατέθεσε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της ίδιας ευρωπαϊκής νομοθεσίας εκ μέρους της Ελλάδος.

Η Δημοτική Αρχή όμως που νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο μας και τους συμπολίτες, τόσο από την αρχή της 12χρονης θητείας της, όσο και τους τελευταίους τρεις μήνες έδωσε λύσεις με συγκεκριμένες ενέργειες, χωρίς κούφιες υποσχέσεις. Ήδη έχουν κατασκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα 14,5 χλμ. (περιοχή Καταβόθρα- Κοντοδεσπότι 4χλμ., Τριάδα - Ψαχνά 8,5χλμ, Νεροτριβιά - Δάφνη 2χλμ.) νέου δικτύου μεταφοράς νερού στις δεξαμενές των διαμερισμάτων που παρουσίασαν πρόβλημα, εξαιτίας εγκληματικής ενέργειας αγνώστων και το νερό πλέον είναι πεντακάθαρο σ' όλο το Δήμο. Η Πολιτεία ήταν απελπιστικά απούσα, ενεργώντας ως να μην είναι υπεύθυνη για τη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και των υπογείων υδάτων.

Αντί λοιπόν ο κ. Χασάνδρας να εγκαλέσει τους πραγματικά υπεύθυνους, πίστεψε ότι βρήκε πρόσφορο «πολιτικό έδαφος» αντιπαράθεσης με το Δήμαρχο και ζητά με αγωγή την προσωπική κράτηση του Δημάρχου για ένα χρόνο καθώς και χρηματική ποινή ύψους 4.000€ για κάθε παραβίαση της αποφάσεως που θα εκδοθεί. Γιατί προφανώς πιστεύει ότι με ανάλογες ενέργειες δικαιολογεί την πολιτική ανυπαρξία του. Ανερυθρίαστα ζητά την ψήφο του λαού που κατέστρεψε, κατασυκοφαντώντας την περιοχή που θέλει να εκπροσωπήσει. Η αγροτική παραγωγή υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς επίσης και όλος ο κοινωνικός ιστός του Δήμου, (βιοτεχνίες, καταστήματα, ενοικιαζόμενα κτ.λ.). Η συγνώμη είναι άγνωστη λέξη σ' ανθρώπους της ιδιοσυγκρασίας του.

Επειδή ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας δηλώνουμε ότι στη δίκη θα προσεπικαλέσουμε το ΥΠΕΚΑ για να λάβει μέρος ως διάδικος διότι αυτό είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ποιότητα των νερών της περιοχής και όχι ο Δήμος. Όποιος πραγματικά επιθυμεί να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να στρατευτεί μαζί με τον Δήμο και να πιέσει με όλους τους νόμιμους τρόπους το ΥΠΕΚΑ να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια -όπως η κατάθεση αγωγής εναντίον της ΔΕΥΑΜ και του Δημάρχου, συναθροίσεις με πολιτική σκοπιμότητα με την κα Καραβασίλη και την κα Μπιρμπίλη και με κούφιες υποσχέσεις όπως ότι θα φέρουν νερό από το Μόρνο- αποπροσανατολίζουν από το πρόβλημα και εξυπηρετεί κοντόφθαλμους προεκλογικούς σχεδιασμούς. Αλλωστε, όπως λέει και ο λαός, όποιος δεν θέλει να χτυπήσει το γαϊδούρι χτυπάει το σαμάρι.

Ο Λαός της Μεσσαπίας όμως και γνώση έχει, για το ποιος του στέρησε το βιός του με την κατασυκοφάντησή του, αλλά και άποψη που πρέπει να στείλει τους ανεύθυνους, αυτόκλητους δήθεν υπερασπιστές του. Καληνύχτα σας κύριε Χασάνδρα!".

Σχετικό θέμα:

  • Χασάνδρας: "Δεν στρεφόμαστε κατά προσώπων αλλά κατά θεσμών για την υπόθεση του εξασθενούς χρωμίου" www.servitoros.gr/news/view.php/30553/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.