Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παραίτηση Ξυγκόγιαννη για λόγους ευθιξίας

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010, 15:21
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Το θέμα της μεταφοράς των λαϊκών αγορών, που αποτελεί επί σειρά ετών "πονοκέφαλο" για τις τοπικές αρχές που καλούνται να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και ο χειρισμός που έγινε από τον Νομάρχη, οδήγησε τελικά τον κ. Ξυγκόγιαννη στο να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αντινομάρχη, εκτιμώντας ότι έγινε παρέμβαση εν αγνοία του.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Ξυγκόγιαννης Δημήτρης μετά τη γνωστοποίηση ότι παρέδωσε στο Νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά επιστολή παραίτησης λόγω διαφορετικών απόψεων μεταξύ τους σε θέματα αρμοδιότητάς του, είπε χαρακτηριστικά ότι ο Νομάρχης "τον άδειασε", τη στιγμή που προσπαθούσε να προωθήσει τη διαδικασία της άμεσης μεταφοράς των λαϊκών αγορών της Τετάρτης και του Σαββάτου και εν συνεχεία θα ακολουθούσε η μεταφορά της Τρίτης και της Πέμπτης.

Ο κ. Ξυγκόγιαννης έχοντας δεσμευτεί απέναντι στους κατοίκους που διαμαρτύρονταν και ζητούσαν τη μεταφορά των λαϊκών αγορών σε άλλες περιοχές θέλησε να εκτελέσει την απόφαση που είχε λάβει το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 7 Ιουλίου.

Ήδη είχε υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση λόγω του ότι περίμεναν να εκδικαστεί η ένσταση των κατοίκων της περιοχής που βρίσκεται πίσω από την πρώην Πειραϊκή Πατραϊκή, όπου θα μεταφερθεί η λαϊκή του Σαββάτου, κατά της απόφασης της Νομαρχίας.

Η Επιτροπή του άρθρου 18 όπου προσέφυγαν οι κάτοικοι απέρριψε τελικά την ένστασή τους και στις 29 Σεπτεμβρίου κοινοποιήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Τότε, ο κ. Ξυγκόγιαννης ξεκίνησε τη διαδικασία για τη μεταφορά των λαϊκών αγορών του Σαββάτου, στην περιοχή της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής και της Τετάρτης από την οδό Βώκου στην οδό Γιαννίτση.

Όπως μας ενημέρωσε, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση με την πενταμελή επιτροπή τοποθέτησης λαϊκών αγορών σε κλίμα έντασης, την ίδια ώρα ο Νομάρχης αποφάσισε μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους πωλητών να δώσει παράταση και να μεταφερθεί ο χρόνος της μεταφοράς για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Ξυγκόγιαννης, εκ των υστέρων και έχοντας αποφασίσει να συναντηθεί εκ νέου με την επιτροπή προκειμένου να δοθεί περιθώριο εκτόνωσης της κατάστασης, ενημερώθηκε ότι στάλθηκε δελτίο Τύπου, που ενημέρωνε για την απόφαση του Νομάρχη.

Το γεγονός αυτό το θεώρησε προσβλητικό και ότι θίγει την αξιοπρέπειά του. "Ο Νομάρχης με άδειασε" είπε ο κ. Ξυγκόγιαννης και πρόσθεσε: "για λόγους ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου. Μετά την εξέλιξη αυτή δεν μπορώ να κοιτάξω τους κατοίκους στα μάτι".

Ο κ. Ξυγκόγιαννης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα στηρίξει τον κ. Μπουραντά και το ψηφοδέλτιο της Εύβοιας. Αλλωστε, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα έκλεινε τον κύκλο της ενασχόλησής του με τα κοινά για προσωπικούς λόγους, οπότε δεν τίθεται ζήτημα παρερμηνείας της κίνησής του και απόδοσής της ενδεχομένως σε πικρία για μη συμμετοχή του στο συνδυασμού, αφού αυτό ήταν καθαρά δική του επιλογή.

Η παραίτησή του είχε να κάνει με το γεγονός, ότι δεν μπορούσε να αποδεχτεί την παρέμβαση εν αγνοία του κάτι για το οποίο ο Νομάρχης, όπως είπε ο κ. Ξυγκόγιαννης, του ζήτησε συγνώμη.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.