Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Παραλία Κύμης

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 16:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Μετά από πρόσκληση του Προοδευτικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Παραλίας Κύμης «Η Λιανή Αμμος» και σε συνεργασία με το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Χαλκίδας, κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο πρώην δημοτικό σχολείο Παραλίας Κύμης από 2 έως και 3 Νοεμβρίου.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Ας σημειωθεί ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της Ελλάδας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο τηλέφωνο 2222024344.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.