Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προεκλογικές ομιλίες σε εργασιακούς χώρους της Κύμης - Αλιβερίου

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 16:12
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Δεσμεύσεις Σιαγιάννη για ΕΒΟ
Στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ Κύμης βρέθηκε τη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Σιαγιάννης. Η Διοίκηση και το Σωματείο των εργαζομένων του παρέθεσαν όλα τα προβλήματα της επιχείρησης και των εργαζομένων που κατέδειξαν τη σοβαρότητα και κρισιμότητα του παραγωγικού βιώσιμου του εργοστασίου. Στη συνέχεια ο ίδιος εξέθεσε με την ομιλία του σ' όλους τους εργαζομένους τις θέσεις του συνδυασμού του "Ενεργοί Δημότες".

"Η επιχείρηση πρέπει να παραμείνει στο καθεστώς στο οποίο υπάγεται και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιτέλους να τροφοδοτήσει με νέες συμβάσεις παραγωγικού αντικειμένου την επιχείρηση που έχουν σταματήσει από το έτος 2003", τόνισε ο Γιάννης Σιαγιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε, ότι θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται μαζί με άλλους φορείς έτσι ώστε "όχι μόνο να διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας άλλα στοχεύοντας σ' ένα μέτωπο ευρύ, διεκδίκησης μέσα στα όρια του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου να καταστεί δυνατή η παραγωγική αναβάθμιση της επιχείρησης, η πρόοδος και η εξέλιξή της".

Τόνισε επίσης ότι είναι καθήκον τους αυτή η επιχείρηση να συνεχίσει να αποτελεί έναν απ'τους βασικούς βραχίονες ανάπτυξης της περιοχής της Κύμης. Τέλος ο κ. Σιαγιάννης επισκέφτηκε την Κύμη, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους.

Γιώργος Μαρίνος: Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης... στήριξη των εργατικών αγώνων

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Κώστα Μιχαήλ, υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Κύμης - Αλιβερίου περιόδευσε στη βιομηχανική ζώνη Αλιβερίου και επισκέφτηκε τα εργοστάσια ΒΙΟΜΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΥ και ΑΓΕΤ.

Στις ομιλίες του ο Γιώργος Μαρίνος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να εκφράσουν την οργή τους για την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για τους νομάρχες και δημάρχους που στηρίζουν, για τα κάθε λογής δεκανίκια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερασπίζουν τόσα χρόνια τη στρατηγική του κεφαλαίου, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας στην επίθεση που καταργεί, που ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Οι πολιτικές τους ευθύνονται, όπως τόνισε, για την ανεργία και την υποαπασχόληση, τις άθλιες ελαστικές μορφές απασχόλησης, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα δώσουν δύναμη στους εργατικούς αγώνες για την ανατροπή, την κατάργηση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

"Κάθε άλλη επιλογή θα φουσκώσει τα πανιά της αντεργατικής επίθεσης και της πολιτικής που θέλει τον εργάτη φτηνό, χωρίς δικαιώματα για να πλουτίζει η πλουτοκρατία" σημείωσε χαρακτηριστικά.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.