Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δεσμεύσεις Στουπή να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 12:50
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ο Νίκος Στουπής υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό "Ριζοσπαστική Οικολογική Συνεργασία-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο" κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Ασωπού-Σχηματαρίου-Οινοφύτων και μιλώντας σε σύσκεψη δημάρχων και φορέων, στο δημαρχείο Οινοφύτων, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, δεσμεύτηκε να διεκδικήσει στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο:

"..την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την περιοχή, που θα κηρυχτεί ως Ειδική Βιομηχανική Ζώνη με την σχεδιασμένη εφαρμογή των αναγκαίων υποδομών που οφείλουν αναλογικά να χρηματοδοτήσουν Κράτος και Επιχειρηματίες, και το οποίο θα έχει την δέσμευση όλων των φορέων άσκησης πολιτικής, δηλαδή Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Φορείς.

Ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει άξονες όπως:

  • α) την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των νόμων,
  • β) την αειφορική διαχείριση της λεκάνης Ασωπού, εφαρμογή της οδηγίας 2000/60 για το νερό,
  • γ) τον προσδιορισμό θεσμικών ρυθμίσεων για μετατροπή της άναρχης περιοχής σε ΒΙΠΕ,
  • δ) τον συντονισμό των πολιτικών για την περιοχή μέσω της δημιουργίας ειδικού φορέα διαχείρισης . Απαιτείται ανάληψη συνολικής ευθύνης και αποφασιστικότητα."

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του συνδυασμού επισκέφτηκε το εργοστάσιο Σναϊντερ Electric όπου ο κ. Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Νίκος Στουπής μίλησαν με τους εργαζομένους και με την διοίκηση.

Ο κ. Χουντής αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα συνολικά στην Ευρώπη, ενώ ο κ. Στουπής τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και την ανάγκη "να σταλθεί ένα σαφές μήνυμα στην νεοσυντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του μνημονίου της τρόικα".

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον χώρο απόθεσης των αποβλήτων στην περιοχή του Ασωπού όπου είχε συζήτηση με τους τοπικούς συλλόγους και τον Παπα-Γιάννη (πρωτεργάτης στην ανάδειξη του προβλήματος του Ασωπού), και οι οποίοι είχαν κατάληψη και εκδηλώσεις με θέμα το νερό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας το κλιμάκιο με την συμμετοχή και του συνδικαλιστή κ. Παύλου Ροβολή επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Θήβας όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της ανεργίας στην περιοχή από τον πρόεδρο κ. Δημητρίου.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.