Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και η περιοδεία Περγαντά

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 11:05
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Συνδυασμός "Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Κλέαρχος Περγαντάς" ανακοίνωσε ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, που περιλαμβάνει τους 27 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη - Νομάρχη Ευβοίας κ. Αθανάσιο Μπουραντά.

Όπως αναφέρεται: "Ο συνδυασμός αποτελείται από στελέχη έμπειρα και δοκιμασμένα στους κοινωνικούς αγώνες με σημαντική προσφορά, όπως άλλωστε και στον επαγγελματικό στίβο.

Αποτελείται επίσης από νέους ανθρώπους που για πρώτη φορά διεκδικούν την ψήφο των συμπατριωτών μας και υπόσχονται να θέσουν στην υπηρεσία του τόπου και των πολιτών το νεανικό τους ενθουσιασμό και δυναμισμό όπως και την όρεξη για προσφορά και δημιουργία.

Ο συνδυασμός δεσμεύεται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να τον εδραιώσει, για το συμφέρον της Στερεάς Ελλάδας και των Πολιτών της.

Να προωθήσει τα μεγάλα προβλήματα ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς κάτι που δεν έκανε όπως είχε υποχρέωση η Κρατική Περιφέρεια, για λόγους που κατ' επανάληψη έχουν αναφερθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας".

Από τους σημερινούς 23 εκλεγμένους Νομαρχιακούς Συμβούλους οι 8 είναι και πάλι υποψήφιοι ενώ και ένας ακόμα ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1995-98.

Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση μετά την κατάθεση των Συνδυασμών.

Τα ονόματα των υποψηφίων:

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας: Αθανάσιος Μπουραντάς

1. Αγδινιώτης Αναστάσιος, Δικηγόρος - Αντινομάρχης πρ. Αναπληρωτής Νομάρχη, πρ. Δήμαρχος Ιστιαίας.

2. Αγιοστρατίτη Παρασκευή (Βούλα), Έμπορος - Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας - Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

3. Αλεξίου Γιώργος, Γιατρός - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών -
Αντινομάρχης - Διετέλεσε Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

4. Βεργέτης Βασίλειος, Έμπορος - Μέλος Δ.Σ. Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Εύβοιας - Νομαρχιακός Σύμβουλος-Μέλος Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.

5. Βουρδάνος Δημήτριος, Οικονομολόγος - Προϊστάμενος Διοίκησης Δήμου Μεσσαπίων, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Εύβοιας Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ Αντινομάρχης, Αναπληρωτής Νομάρχη.

6. Κακάτσος Γεώργιος, Φυσικός - Εκπαιδευτικός - Ιδιοκτήτης Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών.

7. Καπελέρης Σταμάτης, Νομαρχιακός Σύμβουλος - Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εύβοιας - Διετέλεσε Αντινομάρχης - Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων, Δ/νων Σύμβουλος ΕΤΑΝΑΛ, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας.

8. Καπόλος Ιωάννης, Υπάλληλος Ι.Κ.Α. - Δήμαρχος Ιστιαίας, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Σ

9. Καραβά Τριανταφυλιά (Ρόζυ), Πολιτικός Μηχανικός - Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Νομαρχιακή Σύμβουλος.

10. Καραβάς Χαράλαμπος, Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι - Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Εύβοιας.

11. Κατσαρός Νικόλαος, Δημοσιογράφος - Νομαρχιακός Σύμβουλος - Διετέλεσε 2 - 4ετίες Δημ. Σύμβουλος & Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων 2003-2005.

12. Κατσούλης Δημήτριος, Δικηγόρος - Δήμαρχος Αυλώνος Εύβοιας.

13. Κεράτσας Μιχάλης, Λογιστής - Δημ. Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων.

14. Κουκουρίκος Ηλίας, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ελυμνίων - Δημ. Σύμβουλος & πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ελυμνίων - πρώην πρόεδρος Α.Ο. Λίμνης, Πρ. Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λίμνης.

15. Κουλουρίδης Κων/νος, πρώην πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, πρώην πρόεδρος Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τσαούσογλου, μέλος Λιμενικής Επιτροπής Χαλκίδας.

16. Λίλη Μαρία, Δικηγόρος - Διοικητικών Συμβουλίων Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας ΟΠΣΕ. Πρόεδρος Χαρ. Συλ. Αιδηψού.

17. Μανωλουδάκη Μαρία, Ιδιωτική υπάλληλος - πρ. Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Καρύστου - πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαρμαρίου.

18. Μιμούση Ασπασία (Σίσυ), Τοπογράφος Μηχανικός- Εκλεγμένος Δήμαρχος Ιστιαίας.

19. Μπαϊζάνος Κώστας, Καθηγητής Αγγλικών - Μηχανικός- Μέλος Συνδέσμου Απόδημου Ελληνισμού.

20. Μπαντούνας Γεώργιος, Νοσοκομείο Χαλκίδας, Δημοτικός Σύμβουλος & πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας.

21. Μπαράκος Νικόλαος, Γεωλόγος - Μέλος Ν.Ε. και συντονιστής Ινστιτούτου Επιμόρφωσης ΠΑΣΟΚ Εύβοιας.

22. Μπερμπάτης Στέργιος, Δικηγόρος.

23. Παύλου Χρήστος, υπάλληλος Δ.Ο.Υ - Δήμαρχος Αυλίδας - Αντιπρόεδρος ΤΕΔΚΕ - πρώην Αντινομάρχης & πρ. Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, Βοιωτίας.

24. Πίσχινας Ανέστης, Αντινομάρχης - Διετέλεσε Στέλεχος Εθνικής Τράπεζας - Μέλος Διοίκησης ΟΤΟΕ - Πρόεδρος Τραπεζοϋπαλλήλων
Ν. Ευβοίας & Γενικός Γραμματέας Συλλόγ. Υπαλλήλων Εθνικ. Τράπεζας Ελλάδας.

25. Σανιδάς Γεώργιος, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών - Κοινωνιολόγος - Δήμαρχος Ανθηδώνας.

26. Τσάλλα Αρχοντούλα (Αρτζι), Οικονομολόγος - Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια.

27. Χονδρονικόλα-Τσάλα Αθανασία (Σούλα), Νοσοκομείο Κύμης -Πρόεδρος Ένωσης Πολυτέκνων Κύμης & Περιχώρων - Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης - Μέλος Δ.Σ. Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Π.Κ. & Γραμματέας Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής Ν. Εύβοιας.

Επαφές Περγαντά στην Αμφισσα

Στην Αμφισσα περιόδευσε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Αρχικά είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αμφισσας κ. Ασημάκη Ασημακόπουλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Περγαντάς, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ότι ως Περιφερειάρχης θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στη δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος των σφαγείων και του βιολογικού καθαρισμού. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το νομάρχη κ. Νίκο Φουσέκη και μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ακολούθως στη συνάντηση με τον κ. Διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το θέμα που κυριάρχησε ήταν η στελέχωση του με το κατάλληλο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς επίσης και η δικτύωση των υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο περιφέρειας. Επίσης ζητήθηκε η ολοκλήρωση της μηχανογράφησης και η επέκταση του κτηρίου για τη στέγαση του φαρμακείου.

Στη συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου απασχόλησαν τα ζητήματα των υποδομών και της ανάπτυξης ενώ στη συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών τέθηκε το θέμα της πιστοποίησης της ελιάς.

Παράλληλα τονίστηκε ότι πρέπει άμεσα να γίνει η δημοπράτηση της κατασκευής αρδευτικού συστήματος του κάμπου της Αμφισσας προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Κλέαρχος Περγαντάς: "Προχωρούμε σε νέα εποχή με επίκεντρο τον άνθρωπο"

Μιλώντας στο «Έθνος» ο κ. Περγαντάς δηλώνει ότι οι επερχόμενες εκλογές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και περιγράφει τις προτεραιότητες που έχει θέσει η παράταξή του για τη Στερεά Ελλάδα. Μιλάει, επίσης, για την πρόκληση του «Καλλικράτη» και το στοίχημα "για μια περιφέρεια ικανή για άσκηση σύγχρονης πολιτικής".

Όσον αφορά στο διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών απαντά πως: "Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι νέες περιφερειακές αρχές θα είναι φορείς μιας ισχυρής τοπικής διακυβέρνησης και άμεσης εκπροσώπησης των πολιτών. Συνεπώς θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε επιλογές που θα μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά αυτόν τον σύγχρονο αυτοδιοικητικό ρόλο. Σε επιλογές ανθρώπων που να θέλουν, να ξέρουν και να μπορούν να ανταποκριθούν".

Σχετικά με τις προτεραιότητες που έχουν θέσει στο πρόγραμμά τους για τη Στερεά Ελλάδα; και τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θέλουν να υλοποιήσουν απαντά πως: "Το πρόγραμμα για τη Στερεά Ελλάδα περιγράφει ένα όραμα για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Πάνω απ' όλα όμως τοποθετεί στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη της Στερεάς Ελλάδας. Εγώ και οι άνθρωποι του συνδυασμού μας, με τη στήριξη των πολιτών, την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε, επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε:

  • Να γίνει η Στερεά Ελλάδα τόπος ελκυστικός για κατοικία, για εργασία, για ζωή, φιλικός στον πολίτη.
  • Να προχωρήσει η κατασκευή σημαντικών έργων και υποδομών.
  • Να αναπτυχθεί ο τόπος μας, κοινωνικά και οικονομικά και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί κοινωνική αλληλεγγύη.".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.