Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αντώνης Μπαζιώτης: "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κοροϊδεύει"

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 14:26
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Πυρ και μανία είναι ο δήμαρχος Μεσσαπίων κ. Μπαζιώτης Αντώνης με την υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη και την ειδική γραμματέα κα Καραβασίλη γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", δεν υλοποίησαν καμία από τις υποσχέσεις τους προς τους κατοίκους για το θέμα της παροχής πόσιμου νερού.

Ο κ. Μπαζιώτης τόνισε, πως ο δήμος καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση καθαρού νερού, από τη στιγμή που το ΥΠΕΚΑ "με τα ψέματα της κας Μπιρμπίλη και τα πανηγύρι στα Ψαχνά, όπου ανακοίνωσαν πως θα φέρουν νερό από το Μόρνο, δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα τίποτα. Το επίσημο κράτος κοροϊδεύει".

Αντίθετα, όπως είπε ο κ. δήμαρχος, ο δήμος χρεώνεται με δάνεια για τη διάνοιξη γεωτρήσεων στην περιοχή Καταβόθρα για να δώσουν οριστική λύση.

Επίσης, έκανε γνωστό και μάλιστα αναμένεται σχετική ανακοίνωση, ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί στα Ψαχνά, την Τριάδα και το Κοντοδεσπότι και μάλιστα έχουν κλείσει όλες τις γεωτρήσεις στην περιοχή Γοργοϋπηκόου. "Το νερό τώρα είναι κατάλληλο. Το πρόβλημα της ύδρευσης έληξε" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαζιώτης και πρόσθεσε:

"Προσπαθώ εδώ και δύο ημέρες να επικοινωνήσω με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για να διαψεύσω τις δηλώσεις που έγιναν, ότι δηλαδή, ο δήμος Μεσσαπίων τροφοδοτείται με υδροφόρες και δεν κατέστη δυνατό. Πρόκειται για ασύστολο ψεύδος, καμία από τις υποσχέσεις τους δεν υλοποιήθηκε".

Με την ευκαιρία ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο γεγονός της μη συνάντησής του με την υπουργό κατά την επίσκεψή της στα Ψαχνά. Με αφορμή, όπως είπε, την κατάληψη που πραγματοποιούσαν σπουδαστές του ΤΕΙ στο Δημαρχείο η κα Μπιρμπίλη αγνόησε επιδεικτικά τη δημοτική αρχή. Υποστήριξε, ότι δεν επικοινώνησε κανείς μαζί του, για να συναντηθούν ενδεχομένως σε άλλο χώρο, παρόλο που περίμενε μέχρι αργά μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στη συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου.

Αποχωρεί και δηλώνει: "Δεν στηρίζω κανένα"

Ο κ. Μπαζιώτης μας προϊδέασε και για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που αναμένεται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες, με την οποία θα απευθύνεται στους δημότες που τον τίμησαν επί τρεις τετραετίες και παράλληλα θα αναφέρεται στο λόγο για τον οποίο δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

"Είχα δηλώσει- είπε- ότι διαφωνώ με το σχέδιο "Καλλικράτης", εκτιμώντας πως η συνένωση που επιχειρείται καταστρέφει την Κεντρική Εύβοια, καταργώντας ένα ιστορικό δήμο και ενώνοντας την Αρτάκη με τη Χαλκίδα, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Η πρόθεσή μου να μην ασχοληθώ ξανά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ξεκάθαρη".

Απαντώντας στα όσα ακούγονται και αφορούν στη στάση που ο ίδιος θα τηρήσει, απάντησε πως δεν στηρίζει κανένα και ότι ο καθένας μπορεί να κάνει την προσωπική του επιλογή και να επιλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο, ευχαριστώντας εκείνους που επί 12 χρόνια έδειξαν αγάπη στο πρόσωπό του. "Τους εύχομαι καλή επιτυχία -είπε- όπου πάνε και όποιον στηρίξουν".

Για την υποψηφιότητα του κ. Μπουροδήμου δήλωσε, πως ορισμένοι εξέλαβαν ως στήριξη την άποψη που εξέφρασε, ότι από τους άλλους δύο συνυποψηφίους του κ. Μπουροδήμου, που προέρχονται από τον ίδιο χώρο, τον θεωρεί ικανότερο, καθώς έχει την απαιτούμενη εμπειρία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να προσφέρει άμεσα, έχοντας γνώση του αντικειμένου, τη στιγμή που οι άλλοι υποψήφιοι θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής στο νέο σύστημα.

Πρόσθεσε, τέλος, πως άποψή του εξακολουθεί να είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να λειτουργεί έξω από κόμματα. Ωστόσο, ανήκοντας στη Ν.Δ, υποστήριξε με νόημα, ότι δεν την "πρόδωσε" ποτέ και ούτε τώρα θα το πράξει.

Και κατέληξε: "Οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση, εγώ δεν επιλέγω κανένα, ούτε θα τους υποδείξω υποψήφιο. Έχουν κρίση για το τι πρέπει να πράξουν προς όφελος του τόπου".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.