Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η απάντηση των γονέων του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας "προς εκείνους που περιμένουν ευχαριστίες"

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 11:35
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφασίστηκε προσωρινά να αποδεχτούν το απογευματινό ωράριο λειτουργίας, φιλοξενούμενα σε όμορα σχολικά κτίρια.

Η Συντονιστική Επιτροπή γονέων επανέρχεται στο θέμα, επισημαίνοντας, ότι δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να βρεθούν κατά το μεταβατικό στάδιο στο πλευρό των παιδιών τους.

Δίνουν, επίσης, απάντηση και σε όσους ενδεχομένως περίμεναν ευχαριστήριες επιστολές για την παρέμβασή τους και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια από την ενημέρωσή μας για την επικινδυνότητα του σχολείου μας και το κλείσιμό του, μέχρι σήμερα ότι για πρώτη φορά στην πόλη μας μαθητές και γονείς ομόφωνα και μαζικά αγωνίστηκαν διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην πρωινή λειτουργία των σχολείων και το πέτυχαν.

Με συνελεύσεις, πορείες, ακόμη και με κατάληψη για δύο ώρες την Νομαρχία, όχι σε επίπεδο τσαμπουκά, αλλά αποφασιστικότητας να μην αποδεχθούμε λύσεις άνισες και παράλογες που και ο νομοθέτης έχει απορρίψει ως αντιπαιδαγωγικές που δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε 520 μαθητές και τις οικογένειές τους.

Κατάφεραν μαθητές και γονείς να υπερπηδήσουν την κωλυσιεργία των αρμοδίων, την γραφειοκρατία δυο εμπλεκομένων υπουργείων (Παιδείας & Αμυνας) και να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο που απαιτείται μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο 525 Τ.Π όπου θα στεγαστούν τα σχολεία για πρωινή λειτουργία.

Στο μεταβατικό στάδιο μέχρι τότε, λειτουργούν απογευματινά φιλοξενούμενοι στα όμορα Γυμνάσια με συνέπεια τη δημιουργία νέων προβλημάτων αφού οι γονείς ως εργαζόμενοι είναι απόντες.

Απόντες σαν φυσική παρουσία, σαν υποστήριξη συμβουλευτική στις ανησυχίες και προβληματισμούς της εφηβείας τους, αλλά και σαν βοήθεια στις μαθησιακές τους δυσκολίες.

Θα θέλαμε λοιπόν να πούμε σ' εκείνους που δηλώνουν στα Μ.Μ.Ε ότι με την δική τους βοήθεια επιλύθηκε το πρόβλημα εμφανιζόμενοι ως σωτήρες μας, ότι προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όσο για τις ευχαριστίες μας τις κρατάμε για να τις αποδώσουμε σ'εκείνους που φανερά και ουσιαστικά προσέφεραν και προσφέρουν στο δρόμο για την επίλυσή τους".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.