Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

500.000 ευρώ διεκδικεί ο Σταύρος Καμαριώτης για να λυθεί η εργολαβία κατασκευής του ξενώνα Στενής

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 14:05
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Η κατασκευή του αθλητικού ξενώνα Στενής είναι ένα ημιτελές έργο που ο δήμος Διρφύων μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θέλησε να ολοκληρώσει προχωρώντας στη διαδικασία μίσθωσης του ακινήτου.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε και κατατέθηκε μία προσφορά. Ενώ, όμως, κανείς θα περίμενε πως μετά την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για κατακύρωση του αποτελέσματος, θα άνοιγε ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στους δημότες, εμφανίστηκαν νέα προβλήματα.

Ο κ. Καμαριώτης Σταύρος, που είχε αναλάβει το εν λόγω έργο, το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2004", δηλώνει πως η εργολαβία είναι σε εξέλιξη και βάσει της νομοθεσίας δεν μπορεί να γίνει δημοπρασία.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Καμαριώτης υπενθύμισε πως το 2006 περίπου προχώρησαν σε διακοπή των εργασιών, καθώς υπήρχε πρόβλημα με την χρηματοδότηση.

"Ο δήμος ωστόσο, είπε, δεν φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να τακτοποιήσει το θέμα της οφειλής, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και να αποπληρώσει τις εργασίες που συνεχίζαμε να κάνουμε -παρά το πρόβλημα στην εκταμίευση χρημάτων- και αυτό γιατί ήθελα λόγω καταγωγής να πραγματοποιηθεί το έργο που θα έδινε ανάσα στην περιοχή".

Όταν ξαφνικά ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του δήμου με σχετικά έγγραφα τις αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν για το μη σύννομο της υπόθεσης και ότι δεν μπορεί να αναλάβει κάποιος άλλος το έργο αν δεν έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για να λυθεί η προηγούμενη εργολαβία και να παραδοθεί η κυριότητα στο δήμο Διρφύων.

Ο κ. Καμαριώτης δηλώνει έκπληκτος από την εξέλιξη, λέγοντας, χαρακτηριστικά: "δεν φανταστήκαμε ότι κάποιος θα σκεφτόταν τόσο απλοϊκά και δεν θα σεβόταν το γεγονός, ότι δεν προχωρήσαμε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου. Εμείς ενεργήσαμε σοβαρά και υπεύθυνα, ενώ κάποιοι άλλοι τώρα κάνουν κακό. Η αμέλεια και η ανοησία πρέπει να ξέρουν ότι πληρώνεται. Δεν είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς. Ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε υπομονή επέδειξε πλήρη αδιαφορία".

Μία πρόταση που κατέθεσε ο κ. Καμαριώτης είναι να τους εκχωρούσε ο δήμος για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη χρήση του ξενώνα και να γινόταν η αποπληρωμή της οφειλής μέσω της καταβολής του ενοικίου.

Σε περίπτωση που κατακυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κατέστησε σαφές ότι θα κινηθούν δικαστικά καθώς θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της εταιρείας τους και να είναι συνεπείς απέναντι στις τράπεζες στις οποίες έχουν εκχωρήσει λογαριασμούς.

Ο δήμαρχος Διρφύων κ. Μπουροδήμος Γιάννης από την πλευρά του σε επικοινωνία του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό και να δώσει απαντήσεις στα όσα ανέφερε ο κ. Καμαριώτης.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.