Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δημήτρης Κατσούλης: "Το κλείσιμο της Σέλμαν δεν είναι η μοναδική επιλογή"

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 14:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αυλώνος κ. Κατσούλης Δημήτρης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο της Σέλμαν, η οποία, όπως υπογραμμίζει, "εξελίσσεται πολύ αρνητικά για τους εργαζόμενους, καθώς οι απολύσεις συνεχίζονται με στόχο να συμπληρωθούν τουλάχιστον 100 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου".

Ο κ. Κατσούλης χαρακτηρίζει τραγικό το γεγονός ότι ένα από τα τελευταία εργοστάσια της περιοχής που απασχολούσαν κόσμο από την Εύβοια να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και το οριστικό κλείσιμο στέλνοντας στην ανεργία αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενους.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Οι εργαζόμενοι δια του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας, μπροστά στην επικείμενη καταστροφή, έκαναν μία γενναία και ίσως πρωτοφανή για Οργάνωση Εργαζομένων πρόταση για κυλιόμενη διαθεσιμότητα σε 300-400 εργαζόμενους έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα που η Εταιρία διαθέτει για τις απολύσεις και να αξιοποιηθούν αυτές οι πιστώσεις για την ανάπτυξη της Εταιρίας.

Αυτή την πρόταση απέρριψε στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Κυβέρνησης, Εταιρίας και Εργαζομένων, η Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ με προκλητική μάλιστα συμπεριφορά από τον εκπρόσωπο της τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Φαρμάκη.

Η άρνηση να δεχθούν μία πρόταση που ουσιαστικά μετακυλά το κόστος της εξυγίανσης στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά εξασφαλίζει τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της ΣΕΛΜΑΝ.

Η πρόταση των εργαζομένων αποδεικνύει ότι οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος και το κλείσιμο της ΣΕΛΜΑΝ δεν είναι η μοναδική επιλογή, είναι όμως επιλογή για τα κόλπα των ιδιοκτητών της και την περαιτέρω οικονομική καταστροφή της περιοχής.

Είμαστε στην Εύβοια και ο νομός δεν αντέχει άλλες απώλειες στην απασχόληση, δεν αντέχει άλλα εργοστάσια κλειστά. Πρέπει να εξαναγκαστεί η διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ να αποδεχθεί ως τελευταία για τους εργαζόμενους γραμμή υποχώρησης την πρόταση του εργατικού κέντρου.

Σε αυτή την προσπάθεια η Κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ο απλός παρατηρητής. Πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες σε αυτό το επίπεδο.

Διαφορετικά οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους Ευβοιώτες για την στάση της αυτή. Αλλά και εμείς δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.