Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δράση υποψηφίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010, 11:57




-
- - -


Με συλλόγους συναντήθηκε στη Λαμία ο Κλέαρχος Περγαντάς

Τη Λαμία επισκέφθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος αρχικά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας συναντήθηκε το πρωί με τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια: του Συλλόγου Νεφροπαθών, του Συλλόγου Αναπήρων και του Συλλόγου Παραπληγικών.

Στη συνέχεια κατά την συνάντηση του κ. Περγαντά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας κυριάρχησαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έργα υποδομής τα οποία θα συμβάλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική γεωργία.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς έκανε λόγο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανάγκες της αγροτικής οικονομίας.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα μείωσης του κόστους στις άδειες χρήσης νερού, η απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την χορήγηση άδειας για ποιμνιοστάσια ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κτηνοτρόφοι καθώς επίσης και το μείζων ζήτημα της παράνομης ελληνοποίησης προϊόντων η οποία όπως τόνισε ο κ. Περγαντάς μπορεί να αντιμετωπιστεί με συχνούς και αυστηρούς ελέγχους.

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις από αγρότες φωτοβολταϊκών συστημάτων τα μέλη της ΕΑΣ τόνισαν την ανάγκη δίκαιης φορολογικής μεταχείρισης χαρακτηρίζοντας απαγορευτική για τις επενδύσεις την υψηλή φορολόγηση με 40% .

Υποψήφιοι του δικομματισμού συνεργοί στη μετατροπή της Στερεάς σε χαβούζα"

Στα Οινόφυτα παρουσιάζει το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό του το «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» με υποψήφια την κα. Δέσποινα Σπανούδη.

Όπως αναφέρουν: "στην παρουσίαση, που θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στη γέφυρα του τρένου στον Ασωπό, θα προκαλέσουν τους νομάρχες-συνεργούς στην περιβαλλοντική κρίση να απολογηθούν για την μετατροπή της Στερεάς σε απέραντη χαβούζα.

Το περιβάλλον και οι άνθρωποι της Στερεάς πληρώνουν βαριά την πολιτική νομαρχών που όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στην μετατροπή της περιφέρειάς μας σε απέραντη χαβούζα, αλλά έβαλαν και την υπογραφή τους στην περαιτέρω επιβάρυνση του Ασωπού, του Ευβοϊκού, της Μεσσαπίας, του Κορινθιακού και του Μαλιακού. Για να τους επιβραβεύσουν, τα κόμματα του δικομματισμού τους έχρισαν υποψήφιους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Οι πολίτες που συμμετέχουν στο "Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς" ήταν απέναντί τους. Ενισχύοντας ένα πλήθος τοπικών κινημάτων, από την Οίτη, τη Γκιώνα, τον Ελικώνα, τις ακτές του Κορινθιακού, την Αντίκυρα και τη Θίσβη, τον Σπερχειό και τον Μαλιακό, τη Λιβαδειά και τη Θήβα, μέχρι τα Οινόφυτα, τη Χαλκίδα, τα Ψαχνά, το Αλιβέρι και τη Σκύρο. Κινήματα που αντιστάθηκαν στην ραγδαία, όσο και ανεξέλεγκτη, εκμετάλλευση των περιοχών μας από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και συγκρούσθηκαν με τους νομάρχες που ενθάρρυναν τα φαινόμενα της υποβάθμισης.".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.