Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ναι σε ένα πρότυπο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ με "πράσινα χαρακτηριστικά"

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 15:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Τις θέσεις της για το ενεργειακό κέντρο στο Αλιβέρι καταθέτει η Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία Στερεάς Ελλάδας "Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο" με επικεφαλής τον κ. Νίκο Στουπή με αφορμή την ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής ΔΕΗ-ΑΗΣ ΑΛιβερίου, στην οποία αναδεικνύονται τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νίκος Στουπής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου αναβάθμισης του σημερινού προβληματικού Ενεργειακού πυρήνα Αλιβερίου σε Πρότυπο Πράσινο Ενεργειακό Κέντρο με φορέα μια Δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΗ και χωροταξικό προσδιορισμό τον χώρο πέριξ των ιδιόκτητων εκτάσεων που αυτή κατέχει στις εκτάσεις του παλιού ορυχείου -όπως το Περιβαλλοντικό Κίνημα της Περιοχής προτείνει και η ΔΕΗ φαίνεται κατ' αρχήν να αποδέχεται- αποτελεί πολύ σοβαρή και με σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά πρόταση.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο, το μικρό υδροηλεκτρικό Μανικίων, η πιθανότητα αιολικού πάρκου με τα παράλληλα συνοδά έργα, ιδιαίτερα αυτά του μετασχηματισμού του Κλιμακίου Μεταλλικών Κατασκευών σε Μονάδα Υποστήριξης ΑΠΕ και της ίδρυσης Εκπαιδευτικής Μονάδας για τις ΑΠΕ και η ίδρυση 2ης Μονάδας Φυσικού Αερίου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το αίτημα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι .

Η συγκρότηση ενός μετώπου Εργαζομένων-Περιβαλλοντικού Κινήματος -Επιστημόνων - Νέων και ευρύτερα του λαού της Περιοχής, για την συνολική προώθηση του σχεδίου για το Πράσινο Ενεργειακό Κέντρο του Αλιβερίου, αποτελεί πρωταρχική ανάγκη".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.