Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την ακύρωση της άδειας για καύση RDF ζητά ο Κώστας Μιχαήλ

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 16:05

-
- - -


"Το ερώτημα «ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό» έρχεται επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη με την πρόσφατη υπογραφή άδειας για την καύση RDF στο Αλιβέρι". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου με το ΚΚΕ κ. Μιχαήλ Κώστας και προσθέτει:

"Όπως τεκμηριώνουν σχετικές επιστημονικές μελέτες η καύση τυποποιημένων (RDF) ή μη σκουπιδιών, αποτελεί διαδικασία σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος με καρκινογόνες και γενικότερα βλαβερές τοξικές ουσίες με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, τη ζωή των κατοίκων της περιοχής που γίνεται η καύση.

Οι συνέπειες αυτές γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες σε περιοχές όπως αυτή του Αλιβερίου που είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.

Στη βάση του πάρα πάνω συμπεράσματος αντιταχθήκαμε και αντιτασσόμαστε στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - Lafarge στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μυλάκι Αλιβερίου.

Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε με διαδοχικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και του βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη μας στη Βουλή, με διαμαρτυρίες στις κυβερνήσεις και στους αρμόδιους φορείς αλλά και με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του λαού του Αλιβερίου, που εναντιώθηκαν στην καύση του RDF κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΔΑΣ, άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων.

Συνεπείς σ' αυτή την κατεύθυνση καταγγέλλουμε την υπογραφή άδειας καύσης RDF από τον αρμόδιο Αντινομάρχη της Νομαρχίας Εύβοιας.

Αδεια που εναρμονίζεται με τους στόχους και τις επιδιώξεις του οικονομικού ομίλου της ΑΓΕΤ-Lafarge, διαμορφώνει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής Αλιβερίου.

Απαιτούμε να ανακληθεί - ακυρωθεί η άδεια αυτή και συνεχίζουμε την πολύμορφη πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια για την καύση των σκουπιδιών".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.