Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Υποσχέσεις για παράδοση των λυόμενων αιθουσών του 3ου και 6ου γυμνασίου σε ένα μήνα - Νέα προβλήματα για τους γονείς

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 15:16




-
- - -


Οι μαθητές των Γυμνασίων 3ου και 6ου μπορεί να επέστρεψαν στα θρανία, φιλοξενούμενοι στις αίθουσες του 5ου και του 1ου Γυμνασίου αντίστοιχα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έληξε και η ταλαιπωρία τους.

Οι γονείς αποδέχτηκαν να αλλάξουν τον οικογενειακό προγραμματισμό και αναγκαστικά για το καλό των μαθητών και αφού υπήρχε απόφαση του Νομάρχη για απογευματινή λειτουργία έκαναν ένα βήμα πίσω και ξεκίνησε το απογευματινό ωράριο λειτουργίας.

Αλλωστε, η απόφαση αυτή αυτομάτως σημαίνει, ότι θα ξεκινούσε η διαδικασία των απουσιών και θα κινδύνευαν να χάσουν τη σχολική χρονιά και από πλευράς ορίου στον αριθμό των αδικαιολόγητων απουσιών, αλλά και από πλευράς διδακτέας ύλης. Έτσι, οι γονείς δεν μπορούσαν πλέον να αντιστέκονται στο ενδεχόμενο της απογευματινής βάρδιας.

Από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ο εργολάβος κ. Σακελλαράκης ξεκίνησε τις εργασίες στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών για την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών που θα στεγάσουν τους μαθητές. Κατηγορηματική δέσμευσή του ήταν ότι σε ένα μήνα ακριβώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα παραδοθεί το έργο τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα

Η ταλαιπωρία, ωστόσο, των μαθητών και η αγωνία των γονέων δε σημαίνει ότι έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κα Στεφανοπούλου Αννα, προέκυψε ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς. Η συστέγαση του 5ου Γυμνασίου, όπου θα πηγαίνουν οι μαθητές, με το Εσπερινό και με τα τμήματα που γίνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς.

Όπως σημειώνουν οι γονείς, αυτό σημαίνει πως από τις 2:30 έως τις 7:30 στον ίδιο χώρο βρίσκονται παιδιά γυμνασίου με μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και αλλοδαπούς, χωρίς ουσιαστική επιτήρηση.

Η κα Στεφανοπούλου τόνισε, ότι κατέθεσαν το αίτημα στη δημοτική αρχή για παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και μετά τις πιέσεις τους κατά την ώρα που τα παιδιά σχολάνε θα βρίσκεται στο χώρο αστυνομικός.

Η καλύτερη λύση θα ήταν, όπως είπε η κα Στεφανοπούλου, να πάνε στο 1ο Λύκειο και Γυμνάσιο τα παιδιά και του 3ου και του 6ου και να γίνεται το απογευματινό μάθημα εκ περιτροπής όπως ορίζει ο νόμος. Κάτι που δεν αποδέχτηκε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου. Βέβαια, προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των παιδιών οι γονείς και σε αυτή την περίπτωση υποχώρησαν.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ασυνέπειας όλων εκείνων που έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, φαίνεται και από το γεγονός, ότι 10 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι αρμόδιοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων διαβεβαίωναν τους διευθυντές, ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά.

Μάλιστα, δαπανήθηκαν από τον προϋπολογισμό των σχολείων χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες και συγκεκριμένα δόθηκε το ποσό των 19.000 ευρώ, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις τεράστιες τρύπες, που είχαν ανοίξει οι μηχανικοί, οι οποίοι είχαν διενεργήσει τον έλεγχο για την καταλληλότητα του κτιρίου.

Η κα Στεφανοπούλου μίλησε για το "θέατρο του παραλόγου", καθώς σπαταλήθηκαν χρήματα, τα οποία θα χρησίμευαν για να καλύψουν άλλες ανάγκες, τη στιγμή, μάλιστα, που έχει γίνει περικοπή κονδυλίων στην παιδεία και δεν είχαν την ευθιξία και την υπευθυνότητα να πούνε ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο.

Το σίγουρο είναι, ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έλαβαν και το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών, θα δώσουν δυναμική απάντηση και θα ξεκινήσει "πόλεμος".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.