Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προεκλογικός πυρετός των υποψηφίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010, 13:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Συγκέντρωση Χειμάρα για τους ετεροδημότες της Περιφέρειας
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας προσκαλεί σε ανοικτή συνάντηση τους Στερεο-Ελλαδίτες της Αθήνας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (οδός Σίνα & Δαφνομήλη), στην Αθήνα, οπότε και θα θέσουν τους στόχους και τις προοπτικές για την προώθηση της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Βασιλική Λέβα αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς
Με ανοιχτή συνέλευση που έλαβε χώρα στη Λαμία, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς με επικεφαλής την κα Δέσποινα Σπανούδη επέλεξαν για υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Φθιώτιδας την κα Βασιλική Λέβα.

Η Βασιλική Λέβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και εργάζεται ως φιλόλογος. Σπουδάζει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προέρχεται από το χώρο της ευρύτερης ανένταχτης Αριστεράς. Δραστηριοποιείται, κυρίως, στο χώρο των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ενεργό δράση στο αντιρατσιστικό κίνημα.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου από τη Δέσποινα Σπανούδη
Στα Οινόφυτα παρουσιάζει το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό του
το «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» με υποψήφια περιφερειάρχισσα την κα Δέσποινα Σπανούδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γέφυρα του τρένου στον Ασωπό, περιοχή Οινοφύτων, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 π.μ.

Σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρεται: "Το περιβάλλον και οι άνθρωποι της Στερεάς πληρώνουν βαριά την πολιτική νομαρχών που όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στην μετατροπή της περιφέρειάς μας σε απέραντη χαβούζα, αλλά έβαλαν και την υπογραφή τους στην περαιτέρω επιβάρυνση του Ασωπού, του Ευβοϊκού, της Μεσσαπίας, του Κορινθιακού και του Μαλιακού. Για να τους επιβραβεύσουν, τα κόμματα του δικομματισμού τους έχρισαν υποψήφιους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Οι πολίτες που συμμετέχουν στο 'Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς' ήταν απέναντί τους".

Γιώργος Μαρίνος: "Να καταργηθούν τα διόδια"
Με δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Βουλευτής Εύβοιας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρεται στο αίτημα των πολιτών για κατάργηση όλων των διοδίων.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τα εξής: "Η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης, η στάση του κάθε συνδυασμού στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κριτήριο που επιβάλλεται να υπολογίσει ο κάθε εργαζόμενος παίρνοντας υπόψη ότι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των δημάρχων έχει γίνει και γίνεται συνεχώς και πιο ακριβό, είδος πολυτελείας και το πιο μικρό ταξίδι.

Το παράδειγμα της διαδρομής Αθήνα - Λαμία είναι χαρακτηριστικό.
Για μια διαδρομή 215 χιλιόμετρα πληρώνουν οι εργαζόμενοι τρεις φορές, στις Αφίδνες, στη Θήβα και στην Τραγάνα σύνολο 6,50 Ευρώ για Ι.Χ. και η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα ένα σταθμό διοδίων στις Θερμοπύλες (περίπου 2 Ευρώ), ενώ σκοπεύει να επιβάλλει νέο χαράτσι στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα, με την ολοκλήρωση των έργων.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες πληρώνουν εκατομμύρια Ευρώ γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τη συνένοχη στάση των δημάρχων και νομαρχών, με τη συνευθύνη των συνδυασμών τους αποφάσισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μεγαλοεργολάβους στους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των δρόμων για δεκαετίες αν και συμμετέχουν μόλις με 10% στα έργα τα οποία στην ουσία χρηματοδοτεί το δημόσιο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.