Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αμεση η ανάγκη για την αναβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 15:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Με επιστολή της προς την Υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους βουλευτές της Εύβοιας, η Δήμαρχος Στυρέων κ. Σοφία Μούτσου ζητά την άμεση συστράτευση όλων των φορέων για την ενίσχυση των υποδομών υγείας και την αναβάθμιση του Διοκλείου Νοσοκομείου Καρύστου.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Το Νοσοκομείο Καρύστου «Διόκλειο» είναι το μοναδικό της ευρύτερης περιοχής Καρυστίας και εξυπηρετεί κυρίως τους Δήμους Στυρέων, Μαρμαρίου και Καρύστου καθώς και την κοινότητα Καφηρέα αλλά γενικότερα και την ευρύτερη περιοχή, δηλαδή τουλάχιστον 15.000 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους που κατά τη θερινή περίοδο υπερτριπλασιάζονται. Παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης του νοσοκομείου καθώς και του ιατρικού προσωπικού υπάρχουν ακόμα πολύ μεγάλες ανάγκες.

Υπάρχει άμεση ανάγκη τοποθέτησης Παιδιάτρου προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Χιλιάδες παιδιά στερούνται θεράποντος ιατρού στο Νοσοκομείο. Για μια απλή γρίπη ή για έναν απλό εμβολιασμό ταλαιπωρούνται παιδιά και γονείς αφού αναγκάζονται να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα μέχρι τον κοντινότερο ιδιώτη γιατρό. Η στοιχειώδης δημόσια παιδιατρική φροντίδα είναι για την περιοχή της νότιας Καρυστίας μια απλησίαστη πολυτέλεια, πόσο μάλλον για τα σοβαρά προβλήματα υγείας των παιδιών. Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας.

Επισημαίνω επίσης την ανάγκη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού μεταγγιζομένων και αιμοκαθαιρομένων ασθενών στην περιοχή μας που ταλαιπωρούνται σε μεγάλες αποστάσεις δεδομένου ότι το νοσοκομείο Χαλκίδας απέχει άνω των 100 χιλιομέτρων. Το νοσοκομείο Κύμης που απέχει από την Κάρυστο περίπου 70 χιλιόμετρα δεν διαθέτει επαρκή υποδομή Τεχνητού Νεφρού.

Παρακαλούμε να εξετάσετε κατά προτεραιότητα τα αιτήματά μας και να τα αντιμετωπίσετε με την ευαισθησία που γνωρίζουμε ότι σας διακρίνει».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.