Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Υπέρ των ομάδων ενεργών πολιτών ο Γιώργος Τριάντης

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 15:04
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Ο Γιώργος Τριάντης, επικεφαλής του συνδυασμού "Αναγέννηση Κηρέως", με ανοικτή επιστολή του, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ομάδων ενεργών πολιτών, σημειώνοντας ότι τέτοιες ομάδες έχουν δείξει ότι μπορούν να κυνηγήσουν σοβαρά θέματα και να κερδίσουν. Ως παράδειγμα αναφέρει μια ομάδα από το Πήλι που αγωνίστηκε για ένα πρόβλημα που είχε προκύψει από την καταπάτηση ενός χώρου στην παραλία του Ατάλαντου από κάποιον που είχε παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης μέσω κληρονομιάς. Παρατίθεται η επιστολή του κ. Τριάντη:

"Αγαπητοί συνδημότες, άλλη μια δημοτική περίοδος φτάνει στο τέλος της και μας καλεί να κάνουμε έναν απολογισμό για το πώς πορευτήκαμε τα χρόνια που πέρασαν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω από καρδιάς ότι προσπάθησα τόσο από τη θέση του δημάρχου, όσο και από αυτή τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να κάνω το καλύτερο για τον τόπο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή η προσπάθεια δεν είχε τα ανθρώπινα λάθη της, πάντα όμως χωρίς τη σκέψη να αποκτήσω ίδιον όφελος, πράγμα που μου δίνει το δικαίωμα να σας κοιτώ στα μάτια και να σας καλέσω να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλύτερο για τον τόπο.

Από τις 7 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει μια νέα αυτοδιοικητική περίοδος, όπως ορίζεται από το νέο Νόμο του κράτους, τον "Καλλικράτη". Μια περίοδος όμως άγνωστη συγκρίνοντάς την με το τώρα, ενδιαφέρουσα όμως αν της δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις κοινωνίες, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά με λογική αλλά και φιλοσοφία ανθρωποκεντρική.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη αλήθεια που λέει ότι τίποτα δεν χαρίζεται και ότι πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα για να κερδίζουμε αυτό το καλύτερο αύριο που όλοι νομίζω ότι επιθυμούμε.

Επίσης, δεν ξέρω και με ποια ιδιότητα, γιατί δεν σας κρύβω ότι γίνονται διάφορες συζητήσεις για τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα αυτοδιοικητικά σχήματα, θα ξανασυναντηθούμε, γιατί φαίνεται πια καθαρά ότι οι προσπάθειες μέσω των ομάδων ενεργών πολιτών άρχισαν πλέον να ευδοκιμούν.

Σας καλώ λοιπόν από τη μεριά μου να δημιουργήσουμε άπειρες τέτοιες ομάδες διαφόρων περιεχομένων αναφορικά με το αντικείμενο / στόχο τους π.χ. Περιβαλλοντική ομάδα, ομάδα για τον πολιτισμό, για την αλληλεγγύη των κοινωνιών, ομάδα για τον εθελοντισμό όπως κι αν αν αυτός αναφέρεται, γιατί έτσι θα δείξουμε ότι οι κοινωνίες είναι ζωντανές και όχι παρηκμασμένες ή και πεθαμένες.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μου και την καρδιά μου, θέλω να σας γνωρίσω ότι μια τέτοια ομάδα ενεργών πολιτών από το Πήλι που την αποτελούσαν εκτός από μένα οι φίλοι Θανάσης Λεοντής, Νίκος Μπέκος, Γιάννης Δήμου, Γιάννης Μήνες και Νίκος Γυαλός και με τη συμβολή των συνδημοτών μας και φίλων Κωνσταντίνου Μπατσακούτσα, Φίλιππα Δήμου και Δημήτρη Κυριάκου κατόρθωσε, παίρνοντας στα χέρια της ένα ζήτημα που απασχολούσε το χωριό, και αυτό ήταν της καταπάτησης του χώρου στον "Ατάλαντο", να το φέρει σε πέρας με την έγγραφη δήλωση του φερόμενου ως ιδιοκτήτη κ. Ιάκωβου Τριανταφύλλου ενώπιον της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ότι παραιτείται της κυριότητας, που με κληρονομιά είχε δήθεν λάβει από τον πατέρα του.

Είναι φανερό ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν, αν το πιστέψουν και αγωνιστούν, να κερδίσουν αυτό που κάθε φορά κάποιοι προσπαθούν να τους στερήσουν. Έτσι τελειώνοντας πρέπει να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά προς το οποιοδήποτε καταπατητή, ότι η κοινωνία είναι παρούσα αντιστεκόμενη. Για την αλήθεια των ανωτέρω αναφερομένων, παραδίδω μαζί με την παρούσα επιστολή, σε ανάγνωση και κρίση, τα έγγραφα που τα πιστοποιούν".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.