Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Νεότητας της Πλατάνας

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 14:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Ένα νέο Κέντρο Νεότητας, το τέταρτο κατά σειρά, δημιουργήθηκε στο Δήμο Κύμης και εγκαινιάστηκε στις 9 Αυγούστου από τον Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά.

Πρόκειται για το πολιτιστικό Κέντρο Πλατάνας, που στεγάστηκε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείου του χωριού, το οποίο είναι ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια. Το Κέντρο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της νεολαίας του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και με τη συμμετοχή του Δήμου Κύμης, αποτελείται από τρεις μεγάλες αίθουσες. Σε αυτές έχει στεγαστεί η βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας, υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο internet, επιτραπέζια παιχνίδια καθώς και το ιατρείο του χωριού, το οποίο έχει ήδη εξοπλιστεί. Στη μία ανακαινισμένη αίθουσα θα στεγαστεί από τη νέα χρονιά, το Νηπιαγωγείο Πλατάνας.

Μετά την τελετή των εγκαινίων και τη μικρή δεξίωση που ακολούθησε, σε σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Κύμης εξήρε την πρωτοβουλία των νέων για τη δημιουργία του Κέντρου της Πλατάνας, τους συνεχάρη, τους παρότρυνε για ενεργότερη συμμετοχή στα κοινά και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης των Κονιστρών, που απαρτίζεται και αυτή από νέους ανθρώπους. Τους διαβεβαίωσε ακόμη ότι ο Δήμος Κύμης θα είναι πάντα δίπλα τους, γιατί, όπως είπε, υποχρεούται να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Δήμου Κύμης στον τομέα του αθλητισμού, με τη δημιουργία και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύμη και στα χωριά, με την συγκρότηση μαζικού αθλητισμού της νεολαίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και με τη διοργάνωση αγώνων μπάσκετ στην Κύμη πανελλήνιας εμβέλειας. Στο σημείο αυτό ανέφερε, ότι με τη συμμετοχή της νεολαίας της Πλατάνας βελτιώθηκε το γήπεδο μπάσκετ του χωριού και διεξάγεται εκεί το πρωτάθλημα μπάσκετ 3Χ3, ενώ για του χρόνου προγραμματίζεται η αναβίωση του παλιού τουρνουά μπάσκετ της Πλατάνας.

Αναφερόμενος τέλος στον «Καλλικράτη» και στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Νοέμβριο, επανέλαβε την αντίθεσή του στη δημιουργία του μεγάλου Δήμου με τους 111 οικισμούς, τις 47 κοινότητες και με τον επί πολλά χιλιόμετρα δύσβατο δρόμο στο μεγαλύτερο τμήμα του, ενώ υπογράμμισε ότι η Κύμη και το Αλιβέρι δεν πρέπει να υποβαθμιστούν αλλά αντίθετα από εδώ και στο εξής θα πρέπει να λειτουργούν ισομερώς και ισοβαρώς.

Τέλος κάλεσε το μουσικό συγκρότημα της Πλατάνας να ανέβει στο βήμα για να κρατήσει με τη μουσική του συντροφιά στους παρισταμένους, που σχεδόν στην πλειοψηφία τους ήταν νεολαία. Το μουσικό Συγκρότημα της Πλατάνας 'Three of a Kind', που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει δώσει πολλές συναυλίες, απαρτίζεται από τους: Γιάννη Βογιατζή, ντραμς, Γιώργο Δημητράκη, μπάσα, Δημήτρη Παγώνα, κιθάρα - φωνή, Ηρώ Φώτη, φωνή και ηχολήπτης, ο Κώστας Λαζάρου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Θεοδόσης Καλυγιώργης, ένα νέο παιδί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνας.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.