Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμμετοχή του Φάνη Ραχούτη σε έκθεση του συλλόγου γλυπτών Ελλάδας στην Αίγινα

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 14:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Το Σαββάτο 24 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Πύργου του Μάρκελλου της Αίγινας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης «Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Πειραιά και του Δήμου Αίγινας.

Την έκθεση που περιλαμβάνει 65 γλυπτά μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων διακεκριμένων καλλιτεχνών, μελών του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, εγκαινίασαν ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο Δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας Ξενοφών Δεστέφανος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα. Στην έκθεση συμμετέχει και ο Χαλκιδέος γλύπτης, μέλος του συλλόγου, Φάνης Ραχούτης.

Με αυτή την έκθεση, που ένωσε την τελευταία τετραετία τους τόπους στους οποίους ταξίδεψε (Σπέτσες, Ρέθυμνο, Πόρο, Ύδρα, Αίγινα, Πειραιά) κλείνει ο πρώτος κύκλος της «Σύγχρονης Γλυπτικής Αμφικτιονίας» και ταυτόχρονα ανοίγει η πρόσκληση της διεύρυνσης αυτής της γλυπτικής συνοίκησης σ' ολόκληρη την Περιφέρεια.

Θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό στον χώρο του πύργου του Μαρκέλλου της Αίγινας έως τις 24 Αυγούστου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.