Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παρουσιάστηκε το φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Διακάκη στην Κύμη

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 11:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος του καθηγητή, φωτογράφου, Βασίλη Διακάκη στο δημαρχείο της Κύμης, την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα λεύκωμα ασπρόμαυρων φωτογραφιών, που απαθανατίζουν τον άνθρωπο, μέσα από την καθημερινότητά του, έτσι όπως τα είδε ο φωτογράφος σε Κύμη, Κονίστρες και στα γύρω χωριά.

Είναι ένα λεύκωμα το οποίο διαφυλάσσει προωθεί και αναπτύσσει μέσα από τις σελίδες του την σπουδαία ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα που έχουμε ως τόπος, τόνισε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς στο σύντομο χαιρετισμό του.

Την παρουσίαση του καλλιτέχνη έκανε η συγγραφέας Ελένη Λύτρα-Χαραρά, η οποία μίλησε για το φωτογραφικό υλικό του καλλιτέχνη που αρχίζει από την Κύμη, φωτογραφίζοντας με τον ιδιαίτερό του τρόπο θύρες-πηγάδια και κρήνες.

Συνεχίζει με φωτογραφίες από το λιμάνι της Κύμης, όπου φωτογραφίζει ταρσανάδες, βάρκες, δίκτυα απλωμένα και ψαράδες. Συνεχίζει με φωτογραφίες από ουρανό, γη και θάλασσα και τελειώνει με τον ανθρώπινο μόχθο του απλού ανθρώπου, του αγρότη με την τσάπα στο χέρι, το αλέτρι και άλλες ασχολίες και επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανισθούν.

Κάθε έργο τέχνης οφείλει να εκπέμπει κι ένα μήνυμα, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης τόνισε ο καλλιτέχνης στη σύντομη ομιλία του. Το κρυφό μήνυμα της εικόνας στο λεύκωμα είναι το πώς απεικονίζεται το θέμα και όχι ποιο είναι το θέμα, αποκαλύπτει ο καλλιτέχνης.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.