Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κατσούλης: Να σταματήσουν οι ανεύθυνες και ανόητες παρεμβάσεις

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009, 17:23
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Απαντώντας ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης στη "φερόμενη", όπως τη χαρακτηρίζει, ανακοίνωση της δημοτικής αντιπολίτευσης περί αποχής του από τη σύσκεψη για τις πλημμύρες δήλωσε τα ακόλουθα:

«Επιτέλους κάποιοι πρέπει να πούνε σε αυτόν τον ανεγκέφαλο που υπογράφει ως Αντιπολίτευση του Δήμου Αυλώνος να σταματήσει τις ανεύθυνες και ανόητες παρεμβάσεις αυτού του τύπου. Η τοπική μας κοινωνία απαιτεί υπεύθυνη, ενημερωμένη και παρούσα αντιπολίτευση.

Ο Δήμος Αυλώνος δεν εκλήθη βέβαια στη σύσκεψη τη Δευτέρα το πρωί όπως και οι περισσότεροι από τους δέκα πέντε δήμους που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας των πλημμυρών της 11ης και 12ης Σεπτεμβρίου. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Αυλώνος εξήγησε τους λόγους και ενημέρωσε για το περιεχόμενο της σύσκεψης. Η συνεργασία του Δημάρχου με τη Νομαρχία και το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας υπήρξε συνεχής και αποτελεσματική.

Η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές είχε εν πολλοίς ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου όταν επισκέφτηκε το Δήμο κλιμάκιο Μηχανικών της Νομαρχίας και συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο διαπίστωσαν το εύρος και το περιεχόμενο των ζημιών έτσι ώστε να εισηγηθούν άμεσες λύσεις. Επίσης ο Δήμος Αυλώνος ενισχύεται οικονομικά με το ποσόν των 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές. Το ποσόν αυτό δεν καλύπτει τις ανάγκες μας αλλά όπως μας διαβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας είναι απλώς η πρώτη ενίσχυση. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση για όλους τους δημότες. Επίσης αναμένεται ο οριοθέτηση των Τοπικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Αυλώνος που χαρακτηρίζονται ως πλημμυροπαθή.

Δυστυχώς η φερόμενη ως αντιπολίτευση δεν φαίνεται να έχει επίγνωση του εύρους και της σοβαρότητας των ζημιών διότι τις περιορίζει αποκλειστικά και μόνο σε ένα περιστατικό.

Το κατάντημά τους ασφαλώς δεν έχει όρια. Τους συνιστούμε να παρακολουθούν τα τεκτενόμενα στο Δήμο μέσα από το θεσμικό τους ρόλο και όχι μέσα από την ψυχωτική ανάγνωση στο ιστολόγιο του Δημάρχου. Αλλά και έτσι δεν θα έπρεπε να είχαν τολμήσει τέτοιο ατόπημα περί δήθεν κομματικής υστεροβουλίας ενός Δημάρχου ο οποίος έχει αναγνωρίσει δημοσίως το τελευταίο χρονικό διάστημα την καλή συνεργασία και τη έμπρακτη διάθεση στήριξης των θέσεων του Δήμου Αυλώνος τόσο από τον σημερινό Περιφερειάρχη αλλά και τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο και τους Βουλευτές κ. Κεδίκογλου και κ. Λιάσκο. Ή μήπως αυτή η θετική παρέμβασή τους ενοχλεί; Εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια συνεργασία και στο μέλλον με όποια Κυβέρνηση επιλέξει ο κυρίαρχος λαός και με όλους τους Βουλευτές της Εύβοιας διότι ως Δημοτική Αρχή ασκούμε την θεσμική μας αποστολή για τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας και έχουμε αφήσει την κομματική μας ταυτότητα έξω από τον Δήμο όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο θα κάνουμε και για τα επόμενα».

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.