Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η Ελεάννα περιμένει ακόμη

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009, 16:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Πηγή: Ελευθεροτυπία, του Γιώργου Κιούση
www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=82597

Πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος από εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, όταν η 22χρονη Ελεάννα Τσώκου με την παρέα της κατευθυνόταν από την Πλατάνα για το Στόμιο στη θέση «Φάρος», λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κύμη της Ευβοίας.

Ξαφνικά βλέπουν δεξιά τους, μπροστά από το αυτοκίνητό τους, έναν τεράστιο βράχο να κατρακυλά από την πλαγιά στο οδόστρωμα. Η Ελεάννα δεν αισθάνεται το αριστερό της πόδι, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο της Κύμης και από εκεί στην Αθήνα. Οι γιατροί κάνουν αγώνα για να το σώσουν. Κατάφεραν να το γλιτώσουν από τον υψηλότερο ακρωτηριασμό.

Δύο μήνες μετά απευθύνθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης (προσθετική και ορθωτική) για την κατασκευή προθέσεως τεχνητού μέλους και άρχισε να βαδίζει με περπατήρα. Φανταστείτε το κόστος νοσηλείας της σε ιδιωτικό κέντρο, τα τεράστια έξοδα για το τεχνητό μέλος και τις φυσιοθεραπείες της. Μέχρι σήμερα υπολογίζονται πάνω από 90 χιλιάδες ευρώ.

Η οδύσσεια της Ελεάννας τελειωμό δεν έχει. Δικαιολογημένο το παράπονό της: «Από την ημέρα του ατυχήματος κανείς δεν νοιάστηκε για την κατάστασή μου». Μόνο ο Θανάσης Λεβέντης του ΣΥΝ έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ουδείς εκ των Ευβοέων βουλευτών ασχολήθηκε με το θέμα. Το θλιβερότερο όλων είναι ότι η Νομαρχία Ευβοίας και ο Δήμος Κύμης δεκατρείς μήνες μετά συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, αποποιούμενοι τις όποιες ευθύνες τους.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ελεάννα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού δεν θα κονταροχτυπιέται στα τηλεπαράθυρα αλλά θα αποδείξει εμπράκτως το ανθρώπινο πρόσωπό της. Δημιουργώντας δικαστικό προηγούμενο που θα οικοδομεί ταχύρυθμες διαδικασίες δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Υ.Γ.: Κύριοι, Μπουραντά και Θωμά, εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε οικείο σας πρόσωπο, θα αντέχατε τέτοιες ανάλγητες συμπεριφορές;

Σχετικό θέμα:

  • Μπαλάκι οι ευθύνες για τον τραυματισμό της 22χρονης από την κατολίσθηση στο δρόμο Πλατάνας - Στομίου www.servitoros.gr/news/view.php/22171/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.