Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αντίθετη η ΝΑΣ με το ξεπούλημα της Λάρκο

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009, 15:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ευβοίας που πρόσκεινται στη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, Σοφία Ντούρου και ο Ανδρέας Τσακός, κατέθεσαν την παρακάτω δήλωση για την πώληση της Λάρκο, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο:

"Αλλη μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας "εκποιείται σε τιμή ευκαιρίας". Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνουν την επιχείρηση έχοντας τη στήριξη των διορισμένων διοικήσεων αλλά πολλές φορές και των συνδικαλιστών τους προκειμένου να προχωρήσει πιο εύκολα η ιδιωτικοποίησή της. Αποτέλεσμα, ανάμεσα στα άλλα, είναι και τα συχνά εργατικά εγκλήματα που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.

Έτσι προχώρησαν σε απολύσεις, εθελούσιες αποχωρήσεις, την είσοδο των εργολάβων, τον τεμαχισμό των δραστηριοτήτων. Για να είναι καλύτερο το φιλέτο για το μεγάλο κεφάλαιο, προχωρούν στη δημιουργία λιμανιού και προωθούν την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σήμερα δεν μπορεί να καταδικάζει κανείς μόνο το ξεπούλημα και να "ξεχνά" ή να αποφεύγει να καταδικάζει και τους υπεύθυνους. Γι' αυτό και δεν συμφωνήσαμε με το ψήφισμα του κ. Νομάρχη.

Είναι υποκρισία να μιλάς για τα δικαιώματα των εργαζομένων όταν έχεις συμβάλει να περάσουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που πετσοκόβουν κατακτήσεις, το ίδιο το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία είναι κάθετα αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της Λάρκο.

Η Λάρκο πρέπει να παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο 100% με προοπτική τη συγκρότηση ενιαίου φορέα διαχείρισης του ορυκτου πλούτου σε οφελος του λαού.

Παλεύουμε για:

  • Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.
  • Καθετοποίηση της παραγωγής, δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα.
  • Την κατάρτηση των εργολαβιών, την απορρόφηση των εργαζομένων σ' αυτές με μόνιμη θέση εργασίας.
  • Τη διασφάλιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.
  • Την αξιοποίηση των δευτερογενών προϊόντων (σκουριάς κλπ.).
  • Την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Η Λάρκο μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και με διαφορετικούς συσχετισμούς δύναμης στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο θα αναπτυχθεί σε όφελος των συμφερόντων και των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, προστατεύοντας παράλληλα το εργασιακό και φυσικό περιβάλλον".

Σχετικό θέμα:

  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας στηρίζει τους εργαζόμενους της Λάρκο, Νεοσέτ, Τέμπο και Σέλμαν με ψήφισμα του www.servitoros.gr/news/view.php/24421/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.