Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιστολή - απάντηση της Σοφίας Μούτσου

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009, 07:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η δήμαρχος Στυρέων, κα Σοφία Μούτσου, με νέα της επιστολή απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από τον κ. Γιάννη Ζαμπετάκη:

1. Να ερωτηθεί ο Πρωθυπουργός για τα περί τριχίλιαρου. Δεν τον εκπροσωπώ. Αντιθέτως βοηθάμε με βεβαιώσεις κάθε πυροπαθή προκειμένου να μην το επιστρέψει. Προσωπικά δεν το έλαβα παρότι πυροπαθής.

2. Το 80% των πυροπλήκτων περιοχών είναι ιδιοκτησίες οπότε θα απαντήσουν οι ιδιοκτήτες. Για τα δημόσια κτήματα το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η Νομαρχία συμβούλευσαν την φυσική αναδάσωση και όχι άλλες παρεμβάσεις. Αλλωστε αυτό συμβούλευσαν και οι ειδικοί δασολόγοι του ONF (Organisme Nationale des Forets) που εκπόνησαν πρόγραμμα στήριξης των πυροπλήκτων Δήμων της Εύβοιας. Παρεπιμπτόντως όλα τα πλατάνια και χαμηλή βλάστηση έχουν αναβλαστήσει. Τα ελεύθερα κοπάδια κάνουν ζημιές τις οποίες καταγγέλουμε στο αρμόδιο δασαρχείο και λοιπές αρχές. Οι κέδροι έχουν πλήρως καταστραφεί. Η μέθοδος FUKYOKA συζητήθηκε αλλά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έχει άλλη άποψη.

3. Το πανώ αναρτήθηκε από μεγάλη ομάδα πολιτών που αντιτίθεται στις ανεμογεννήτριες. Η κίνηση πολιτών αφορά τους Δήμους Στυρέων, Μαρμαρίου και Καρύστου.

4. Το ΧΥΤΥ χωροθετείται εντός των 2 προσεχών μηνών μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και εφόσον διάφορι επικίνδυνοι για το περιβάλλον "μικροπολιτικάντηδες τύποι" αφήσουν ήσυχο το θέμα να προχωρήσει. Ο Βιολογικός Καθαρισμός των Νέων Στύρων (ΒΙΟΚΑ και Δίκτυο Αποχέτευσης προγραμματίζεται για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος (ΕΠΠΕΡ) του ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι τον Απρίλιο 2010.

5. Η εν λόγω κυρία δεν κατήγγειλε ρίψη βοθρολυμάτων στη Μεγάλη Βρύση (ήμαρτον Κύριε!) αλλά σε άλλη περιοχή των Στύρων. Η καταγγελία της αφορά μη στεγανό βόθρο (κατά την ίδια) ιδιωτικής κατοικίας. Η καταγγελία διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας που είναι υπεύθυνη για την αυτοψία και την επιβολή των νομίμων.

Ο χρόνος μου πράγματι είναι πολύτιμος, αλλά πάντα θα υπάρχουν μερικά λεπτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αλλωστε κάτι τέτοια μας χαλαρώνουν.

Σχετικό θέμα:

  • Γιάννης Ζαμπετάκης: "Τα προβλήματα της ρύπανσης ζητούν λύση... και όχι μακροσκελείς επιστολές" www.servitoros.gr/news/view.php/24700/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.