Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμμετοχή ρεκόρ στην Ανάβαση Κύμης

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006, 15:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης της 4ης Πανελλήνιας ανάβασης αυτοκινήτων Κύμης, που έγινε το διήμερο, 20 και 21 Μαϊου.

Την επιτυχία μαρτυρούν, τόσο η συμμετοχή των αγωνιστικών αυτοκινήτων, που έφτασαν τα 120, όσο και η μεγάλη προσέλευση κόσμου, που κατά γενική ομολογία ξεπέρασε τις 20.000.

Διοργανωτές του ράλι ήταν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Κύμης και η λέσχη αυτοκινήτων start line. Χορηγός ήταν οι αντιπρόσωποι της RENAULT Αφοι Κωσταντίνου.

Ο Δήμος Κύμης είχε ετοιμάσει κατά μήκος της διαδρομής ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τους θεατές. Δύο πούλμαν του Δήμου από το πρωί της Κυριακής εκτελούσαν δρομολόγια από την Παραλία έως την Κύμη, μεταφέροντας κόσμο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Επίσης, σε εμφανή σημεία του δρόμου, είχαν τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες. Ακόμη, είχαν τοποθετηθεί κιόσκια, με αναψυκτικά και νερά. Στο τέλος της διαδρομής, στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος από το Δήμο, για την ξεκούραση των οδηγών και των συντελεστών του αγώνα, στους οποίους προσφέρονταν καφές, αναψυκτικά και πρόχειρα εδέσματα. Επίσης προσέφερε ο Δήμος δωρεάν διαμονή για ένα βράδυ σε αγωνιζόμενους και οργανωτές. Ο αγώνας διεξήχθη ομαλά, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί κατά τις δοκιμαστικές αναβάσεις, που έγιναν το Σάββατο το πρωί, ήταν η ολισθηρότητα του δρόμου, η οποία, κατά την διεξαγωγή του αγώνα, την Κυριακή, περιορίστηκε σημαντικά. Πάντως, ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, υποσχέθηκε κατά την απονομή των βραβείων, ότι του χρόνου θα γίνει νέα ασφαλτόστρωση του δρόμου με αντιολισθητικό τάπητα για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο αγώνας αυτοκινήτων ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 4.00 το απόγευμα. Τα 120 αυτοκίνητα ξεκινώντας από την αφετηρία, στο λιμάνι, διένυσαν μία διαδρομή ανάβασης 3 χιλιομέτρων, με 52 στροφές, έως τις παρυφές της πόλης, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Οι κλειστές επαναλαμβανόμενες στροφές, πρόκληση για τους οδηγούς, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις του ράλι, που παρακολουθούσαν, με κομμένη την ανάσα, τον αγώνα.

Η απονομή των βραβείων έγινε στην κεντρική πλατεία της Κύμης στις 5.00 το απόγευμα. Βραβεία απονεμήθηκαν σε πολλούς οδηγούς, ανάλογα με την κατηγορία του αγώνα, με την μάρκα των αυτοκινήτων και με τα κυβικά. Πρώτος, σε ταχύτητα, αναδείχθηκε ο Λεωνίδας Κύρκος, με ένα αυτοκίνητο μάρκας Fort Escort wrc, με χρόνο 2:08.32.

Η λέσχη αυτοκινήτων βράβευσε ακόμη και πολλές υπηρεσίες, αλλά και προσωπικότητες της Κύμης, που προσέφεραν στη διεξαγωγή του Ράλι. Πρώτος βραβεύτηκε για τις προσπάθειες και για την αποτελεσματικότητά τους, ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς. Βραβεύτηκαν επίσης, η αστυνομία Κύμης, η πυροσβεστική, το νοσοκομείο, που με το νοσοκομειακό αυτοκίνητο και τους γιατρούς είναι παρόντες σε κάθε αγώνα, το λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο και άλλοι. Βραβεία απενεμήθησαν και στους 3 αντιδημάρχους, που τόσα έχουν προσφέρει στο ράλι. Μετά την απονομή των βραβείων έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, με έπαθλο ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο κέρδισε ο Κούκος Ιωάννης από το Αυλωνάρι.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.