Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οικολογικό έγκλημα στα Πλακάκια Ερέτριας

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006, 12:38
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Ο Εξωραϊστικός Ναυτικός Όμιλος Πλακακίων Ερέτριας σε δελτίο τύπου καταγγέλλει τον κτηματομεσίτη κ. Νικολή για "οικολογικό έγκλημα" στα Πλακάκια Ερέτριας. Συγκεκριμένα στην καταγγελία του αναφέρει:

Πέμπτη 4 Μαϊου χαρακτηρίζεται ως μαύρη μέρα για τα Πλακάκια Ερέτριας. Εκείνη την ημέρα, συντελέστηκε ένα οικολογικό και αισθητικό έγκλημα απο τον κτηματομεσίτη κ. Νικολή.

Πολύς κόσμος έχει περάσει από τη λεωφόρο Βουρλιωτών στα Πλακάκια της Ερέτριας, στην οποία υπήρχε εδώ και 20 περίπου χρόνια, μια σειρά πολύχρωμων πικροδαφνών σε απόσταση 300 μέτρων κατά μήκος της λεωφόρου. Ήταν πραγματικό στολίδι για όλη την περιοχή, επειδή, πέρα από το πράσινο, οι δάφνες ήταν ανθισμένες από το μήνα Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, προσφέροντας ένα θαύμα απείρου κάλλους. Για κακή τύχη όμως τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των περαστικών, ο παραπάνω μεσίτης οικοπέδων αγόρασε το κτήμα, στην παρυφή του οποίου ήταν φυτεμένες οι πικροδάφνες και το οικοπεδοποίησε. Θύματα, της κατάτμησης του μεγάλου αυτού κτήματος (10 περίπου στρεμμάτων) σε οικόπεδα, υπήρξαν οι πανέμορφες ανθισμένες δάφνες, όταν εισέβαλαν οι μπουλντόζες του κ. Νικολή και δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Η δικαιολογία αυτού του εγκλήματος ήταν ότι εμπόδιζαν την ορατότητα των πελατών στο να βλέπουμε το εμπόρευμα που θα αγόραζαν, δηλαδή την κατατμημένη γη σε οικόπεδα.

Υποβάλλουμε ένα ερώτημα προς τον εν λόγω μεσίτη. Γιατί δεν άφηνε τις δάφνες ως είχαν και ας αποφάσιζαν για την τύχη τους οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες των οικοπέδων. Επειδή πιστεύουμε ότι, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν θα διανοούνταν να καταστρέψουν ένα τέτοιο στολίδι έξω από μελλοντικό σπίτι τους. Όσο για τη δικαιολογία ότι εμπόδιζαν τους πελάτες τους να βλέπουν τα οικόπεδα, θα λέγαμε στο μεσίτη ότι τα οικόπεδα δεν είναι κάποιο καφάσι με ντομάτες ή φρούτα που θα το κάλυπταν οι δάφνες...".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.