Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο Δημήτρης Θωμάς για την Ηλεκτρομηχανική

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 14:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς επισκέφτηκε, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου είχε συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Μπεγλίτη.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος Κύμης κα. Αρετή Μπάτσα-Θωμά, σύμφωνα με την ενημέρωση που κάνει η Δημοτική Αρχή, ο κ. Θωμάς εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων σχετικά με τη πορεία της λειτουργίας του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, μετέφερε την αγωνία όλων για το ενδεχόμενο κλεισίματος "του μοναδικού βιομηχανικού πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής της Κύμης", όπως είπε, και τόνισε την αναγκαιότητα όχι μόνο της ύπαρξής του, αλλά και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του.

Ο Υφυπουργός κ. Μπεγλίτης, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων που θα προκύψουν σε μια πλήρως αποβιομηχανοποιημένη περιοχή ήταν θετικός και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση υπογραφής σύμβασης κατασκευής 20.000 στολών του ΓΕΣ, αλλά και εξέφρασε την πολιτική βούληση να διατηρηθεί η Ηλεκτρομηχανική.

Προς αυτή τη κατεύθυνση εξετάζεται η πρόταση του Δημάρχου, της Διοίκησης του εργοστασίου και του Σωματείου των εργαζομένων για άμεση υπαγωγή της Ηλεκτρομηχανικής στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.