Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βαγγέλης Αποστόλου: "Πρέπει να ανησυχούμε για την τύχη της πόλης"

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 11:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με αφορμή τις διευκρινήσεις του Δημάρχου Χαλκιδέων για τη πράξη εφαρμογής στη συνοικία "Ζ" και τη μη συμμετοχή του Δήμου στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για το συγκρότημα πρώην Γεωργιάδη επανέρχεται στα θέματα αυτά δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, για τη συνοικία "Ζ" ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι " η πεζοδρόμηση Χαλκίδας-Αρτάκης στη συγκεκριμένη συνοικία δεν υλοποιήθηκε με βάση τις προβλέψεις της εγκεκριμένης πράξης εφαρμογής με αποτέλεσμα οι παραλείψεις της να λειτουργούν ως χαριστικές πράξεις. Πόσο μάλλον όταν ένα πολύ μεγάλο μέρος των ρυμοτομούμενων εγκαταστάσεων, όπως ασφαλώς γνωρίζει ο Δήμαρχος είναι μη σύννομες".

Για το συγκρότημα πρώην Γεωργιάδη επισημαίνει ότι όντως ο Δήμαρχος έχει ταχθεί κατά της πρότασης της Ν.Α. Εύβοιας για τη τροποποίηση του σχεδίου πόλης στη περιοχή με σκοπό τη κατεδάφιση μέρους του κτιριακού συγκροτήματος.

"Όμως αυτή τη πρόταση έπρεπε να την είχε καταθέσει εγγράφως και στις επισκέψεις του στη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων, πράγμα στο οποίο απέφυγε να αναφερθεί γιατί είναι προφανές ότι δεν έγινε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν απέστειλε, όπως είχε δεσμευτεί, το πόρισμα της ημερίδας του Τ.Ε.Ε. Εύβοιας που τεκμηρίωνε και τις δικές του απόψεις.

Όσον αφορά την απουσία του Δήμου από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων υπήρξε σχετική ενημέρωση από τη γραμματεία με το αρ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΙΝΣΑΚ/98863/2457 έγγραφο.

Ωστόσο αν ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να ενημερωθεί προκειμένου να παραστεί κατά τη συζήτηση, όταν τρεις συμπολίτες του που ενδιαφέρθηκαν πραγματικά τα κατάφεραν και ήταν εκεί, παρόντες, μόνοι, τότε και ο ίδιος πρέπει να ανησυχεί και εμείς περισσότερο για τη τύχη της πόλης μας."

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.