Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Διαμάντης Γεωργούλης και η "φιλολαϊκή πολιτική του κώλου"

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 14:01
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η συζήτηση για τη συγκρότηση της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την Επιτροπή Διαύγειας του Δήμου Χαλκιδέων έγινε αιτία στη συνεδρίαση της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου, να πυροδοτήσει το κλίμα και να προκαλέσει φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας κ. Γεωργούλη και της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σταματούκο.

Ο κ. Γεωργούλης, για ποιο λόγο κανείς δεν κατάλαβε, ένιωσε να θίγεται, όταν ο κ. Σταματούκος ανέφερε ότι δεν ξέρει κατά πόσο το Σώμα είναι ενημερωμένο για το τι προβλέπει ο νόμος για τη Διαύγεια και την Επιτροπή που θα συγκροτηθεί.

Η στιχομυθία που ακολούθησε και ο έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών προκάλεσε την παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος τόνισε, ότι δεν αντιλαμβάνεται το ύφος και τον τόνο δύο δημοτικών συμβούλων, που αντί να φωνάζουν, θα έπρεπε να δίνουν το σωστό παράδειγμα στους νεότερους, ειδικά στο ξεκίνημα του διευρυμένου δήμου και να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος σε πολιτισμένο επίπεδο.

Ο κ. Γεωργούλης νωρίτερα απευθυνόμενος στον κ. Σταματούκο είχε πει ότι ακολουθεί "φιλολαϊκές πολιτικές του κώλου", ενώ είχε εισπράξει την απάντηση "έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου" για να αντιπροτείνει ο κ. Γεωργούλης "άνοιξε ραφείο..."

Επί της ουσίας και αφού κατευνάστηκαν τα πνεύματα ο κ. Σταματούκος ρώτησε κατά πόσο η κα Φωτοπούλου, Διευθύντρια προσωπικού στο Δήμο, θα ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα με τα οποία επιφορτίζεται ως μέλος της εν λόγω Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και ένας ακόμα υπάλληλος από το γραφείο Προγραμματισμού.

Ο κ. Ζεμπίλης απάντησε ότι η κα Φωτοπούλου θα έχει την ευθύνη του ελέγχου των αποφάσεων πριν παραδοθούν για ανάρτηση στο γραφείο Προγραμματισμού.

Να σημειωθεί ότι από τις 15 Μαρτίου η ανάρτηση όλων των αποφάσεων καθίσταται υποχρεωτική στο πλαίσιο του προγράμματος Διαύγεια.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.