Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Λάμπρος Γκάνης: "Δεν είμαστε κλειστό επάγγελμα. Το νομοσχέδιο ευνοεί την οικονομική ελίτ"

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 12:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Επικράτειας, πλην της Αθήνας και του Πειραιά, και ήδη έχουν πάρει απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και θα λάβουν εκ νέου αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα τηρήσουν.

Μάλιστα, έχει αποφασισθεί κοινή δράση με το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο που επίσης, θίγονται από τις διατάξεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο και στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου Δικηγόρων και Μηχανικών, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γκάνης Λάμπρος τόνισε ότι το νομοσχέδιο απαξιώνει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και ειδικά όσους βρίσκονται στην επαρχία, ενώ πλήττει κυρίως τους νέους επιστήμονες.

Όπως είπε, αν εφαρμοστούν οι διατάξεις του πολλοί θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα του δικηγόρου και θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Επίσης, έδωσε απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα μειωθούν οι αμοιβές, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ευνοηθεί η ανάπτυξη της χώρας λόγω του ότι προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ κατά δύο μονάδες.

Ο κ. Γκάνης επισήμανε, ότι δεν ανήκουν στα κλειστά επαγγέλματα, όπως και οι μηχανικοί, αφού όποιος έχει πτυχίο ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου ή του μηχανικού, επίσης, οι αμοιβές κυμαίνονται από 60-400 ευρώ, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις ελάχιστες, ενώ χαρακτήρισε αστείο τον ισχυρισμό περί ανάπτυξης.

Διευκρίνισε ότι εκείνοι που θα ευνοηθούν από το νομοσχέδιο είναι όσοι ανήκουν στην τάξη μίας οικονομικής ελίτ και οι μεγάλες εταιρείες που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι χαμηλής αμοιβής.

Δήλωσε ακόμα, ότι το μνημόνιο και η τρόικα επιβάλλει την κατάργηση αόριστα ορισμένων περιορισμών και όχι την κατάργηση του εδαφικού περιορισμού στον οποίο προχωρά η κυβέρνηση.

Ο κ. Γκάνης ανέφερε ότι για επικοινωνιακούς λόγους η Πολιτεία μιλά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για μείωση των αμοιβών. "Αυτά, τόνισε, αποτελούν ένα μεγάλο ψέμα, αφού είναι ανοικτό επάγγελμα, ενώ και οι αμοιβές είναι οι χαμηλότερες και δεν είναι δυνατόν να μειωθούν επιπλέον".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.